Topirea brusca a zapezii ar putea provoca daune de 26 milioane euro la nivelul portofoliului PAID

Data publicarii: 23-02-2012 | Finante-Banci

Temperaturile in crestere urmate de topirea brusca zapezii ar putea provoca peste 32.800 de daune la nivelul portofoliului de polite emise de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezatrelor Naturale (PAID), a caror valoare se va ridica la 115 milioane lei (26,4 milioane euro), potrivit datelor companiei.

"In urma prognozelor meteo recente, care anuntau la un moment dat ca se asteapta o incalzire a vremii urmata de o topire brusca a zapezii, PAID a realizat cateva estimari cu privire la daunele ce ar putea sa apara, prin modelarea actualului portofoliu de polite PAD la riscul de inundatii. Portofoliul a fost structurat pe zona urbana si pe cea rurala, si pe politele incheiate pentru locuinte de tip A si de tip B", a declarat directorul general al PAID, Marius Bulugea.

PAID a realizat scenarii separat pentru judetele din sud-estul tarii, cu expunere majora la riscul de inundatii ca urmare a topirii zapezii, si restul judetelor. In Zona 1, cu expunere mare la riscul de inundatii au fost incluse 13 judete, si anume Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dimbovita, Galati, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea si Vrancea.

Integral in Jurnalul National