BERD si UE vor investi 85 de milioane de euro in IMM-urile din Romania

Data publicarii: 06-10-2006
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va lansa la Bucuresti, in cursul vizitei pe care conducerea institutiei financiare o va face de duminica in Romania, un proiect de 85 de milioane de euro, destinat IMM-urilor si realizat impreuna cu guvernul roman si cu Uniunea Europena. Proiectul va ajuta la sprijinirea investitiilor "greenfield" (pornite de la zero), la dezvoltarea unei mentalitati antreprenoriale si la cooperarea cu municipalitatile, au declarat reprezentantii institutiei financiare.

Delegatia BERD se va intalni in Romania cu premierul Calin Popescu Tariceanu, ministrul de finante Sebastian Vladescu, guvernatorul bancii centrale Mugur Isarescu, primarul Sibiului Klaus Johannis si primarul Clujului Emil Boc, dar si cu lideri ai comunitatii de afaceri. De asemenea directorii BERD vor vizita proiectele in care banca a investit.

Purtatorul de cuvant al bancii de investitii, Joachim Schwarzer, a declarat ca scopul vizitei este de a sublinia angajamentul BERD fata de Romania, banca fiind gata sa isi majoreze implicarea financiara, dupa integrarea in Uniunea Europeana.

Board-ul directorilor isi da acordul pentru toate investitiile bancii si reprezinta cei 62 de actionari (60 de tari plus Uniunea Europeana si Banca Europeana de Investitii)

BERD este cel mai mare investitor din Romania, valoarea celor 117 de proiecte, de la agroturism la banci si infrastructura, cumuland 3,2 miliarde de euro. Impreuna cu partenerii sai publici si privati, banca a mobilizat aproximativ 6,1 miliarde de euro, in investitii suplimentare.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: