Camera Nationala doreste sa identifice modalitati de sprijin pentru IMM-urile romanesti la nivel local in colaborare cu Ambasada Belgiei la Bucuresti

Data publicarii: 01-03-2012 | Afaceri

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Excelenta Sa Domnul Avocat Mihail M. Vlasov, a primit vizita Excelentei Sale Domnul Philippe Beke, Ambasadorul Belgiei la Bucuresti.

E.S. Dl. Mihail M. Vlasov a prezentat relatiile de cooperare excelente pe care le are cu Ambasada Belgiei, initiate inainte de a fi Presedintele Camerei Nationale si chiar inainte de intrarea Romaniei in Uniunea Europeana. De asemenea, a mentionat existenta Reprezentantei CCIR la Bruxelles si activitatea acesteia.  

Dupa o scurta prezentare a modului de functionare a Sistemului Cameral romanesc si a cadrului legislativ care sta la baza acestuia, Presedintele CCIR a vorbit despre functionarea Curtii de Arbitraj Comercial International pe langa CCIR care se ocupa de administrarea arbitrajului international si intern.

E.S. Dl. Ambasador Philippe Beke a prezentat programul de actiuni pentru anul 2012, in care este inclus si mecanismul de cooperare Belgia-Romania la Bucuresti, un interes deosebit fiind acordat domeniilor sanatate publica si agricultura si aspectelor legate de soarta IMM-urilor la nivel local. In acest sens Excelenta Sa a mentionat infiintarea Asociatiei de afaceri Belgia-Romania, iar E.S. Dl. Mihail M. Vlasov a propus posibilitatea formarii unei Camere Bilaterale. 

In cadrul intalnirii s-a discutat si despre organizarea unei misiuni economice cu participarea unor firme din Romania, Belgia si Republica Moldova, care sa aiba loc in Republica Moldova, ca urmare a vizitei efectuate de E.S. Dl. Ambasador Philippe Beke la peste 40 de societati din Republica Moldova, majoritatea fiind companii belgiene.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: