Banca Italo-Romena si Asociatia Serviciul APEL sprijina integrarea pe piata muncii a tinerilor aflati in dificultate

Data publicarii: 01-03-2012 | Finante-Banci

In cadrul programului sau de responsabilitate sociala, Banca Italo Romena sustine un proiect destinat integrarii pe piata muncii a tinerilor defavorizati, desfasurat de Asociatia Serviciul Apel. Parteneriatul dintre Banca Italo Romena si Asociatia Serviciul Apel este deja unul cu traditie, Banca sustinand initiativele Asociatiei si in trecut.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a sprijini un numar de aproximativ 40 de tineri aflati in dificultate sociala in formarea profesionala si gasirea unui loc de munca, prin elaborarea unor proiecte personalizate si prin actiuni ulterioare de consiliere, sustinere si dezvoltare a acestora ca resurse profesionale individuale. In cadrul proiectului, cei 40 de tineri vor beneficia de consiliere si informare. Ulterior, pentru 25 dintre acestia se va intermedia un loc de munca si vor fi finantate 15 cursuri de formare, astfel incat cel putin 5 dintre beneficiarii proiectului sa fie angajati.

"Stim cu totii ca pentru tinerii defavorizati este o reala problema gasirea unui loc de munca. Misiunea Asociatiei Serviciul Apel este de a oferi acestor tineri o solutie personalizata care sa sprijine (re)integrarea pe piata muncii, precum si integrarea in viata sociala. Procesul de formare si integrare profesionala a acestora necesita un echilibru intre dorinta persoanei si oportunitatile concrete de pe piata muncii, rolul nostru fiind acela de mediatori intre aceste persoane si angajatori, a declarat Francesco Aloisio, Presedintele Asociatiei Serviciul Apel. 

"Gasirea unui loc de munca este o problema majora pentru tinerii aflati in dificultate, proveniti din orfelinate, centre de plasament sau de pe strada. Multi dintre ei, in ciuda potentialului de care dispun, din cauza istoricului si a experientelor personale de viata,  sunt complet lipsiti de oportunitati pentru formarea si ocuparea unui loc pe piata muncii, de care in mod normal se bucura semenii lor. Devine astfel esentiala crearea unui instrument de mediere, o interfata intre cererea de locuri de munca si oferta de pe piata muncii care altfel nu ar putea fi accesata de acesti tineri. Pentru Banca Italo Romena este o onoare sa poata sustine initiative precum cea a Asociatiei Serviciul Apel, luand parte la viata sociala a comunitatilor in cadrul carora isi desfasoara activitatea, in concordanta cu misiunea sa”, a declarat Giulio Simonelli, Director General al Bancii Italo Romena.

Banca Italo Romena

Banca Italo Romena a fost infiintata in anul 1980 si reprezinta un prim exemplu de joint-venture intre Italia si Romania in sectorul bancar. Din anul 2000, face parte din Grupul Veneto Banca, care se afla printre primele 12 institutii financiar-bancare din Italia. 

Din 2001, Banca Italo Romena si-a dezvoltat treptat reteaua teritoriala si portofoliul de clienti. Dintr-o banca orientata, la inceput, catre segmentul corporate, in special catre societatile italiene, aceasta s-a deschis, cu timpul, si catre societatile romanesti si catre segmentul retail.

Sediul central al Bancii Italo Romena se afla la Treviso (Italia), iar in Romania aceasta opereaza prin Sucursala Bucuresti, a carei retea cuprinde 22 de agentii, dintre care 5 se afla in Bucuresti si 17 sunt situate in cele mai importante orase. 

www.italo-romena.ro

Asociatia Serviciul APEL

Asociatia Serviciul APEL a fost fondata in anul 2001 pentru a oferi un serviciu de orientare, formare si integrare in munca pentru tinerii cu varste intre 17 si 35 de ani, care se gasesc intr-o situatie de dificultate economica sau sociala. 

Aceasta are doua centre de indrumare si integrare profesionala in Bucuresti si Timisoara si un Centru de Cercetare privind emarginarea legata de piata muncii in Bucuresti; actioneaza printr-o retea de colaboratori implicand autoritati locale, ONG-uri si intreprinderi.

Asociatia Serviciul APEL, prin activitatile sale, sustine diferite tipuri de beneficiari: tineri dezavantajati oferindu-le servicii de orientare, consiliere si formare profesionala in vederea integrarii in viata sociala, organizatii sociale, angajatori si agentii de ocupare a fortei de munca. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: