SAI Carpatica AM lanseaza un fond cu risc scazut - FDI Carpatica Obligatiuni

Data publicarii: 01-03-2012 | Bursa

 SAI Carpatica Asset Management isi completeaza gama de produse cu un nou fond - FDI Carpatica Obligatiuni. Fiind un fond cu risc scazut, produsul se adreseaza consumatorilor prudenti, care doresc conservarea capitalului, insa poate fi si o varianta de expectativa pentru cunoscatorii pietei de capital.

Activele fondului vor fi orientate preponderent spre instrumente cu venit fix, respectiv depozite bancare, obligatiuni municipale si corporative, titluri de stat, etc.,  plasamentele in actiuni neregasindu-se printre investitiile fondului. Din acest motiv, fondul reprezinta o tranzitie de la forma clasica de economisire sub forma depozitelor bancare, spre "lumea” fondurilor de investitii, in conditii reduse de risc. Subscrierile, precum si documentele fondului, se pot solicita la orice unitate a Bancii Comerciale Carpatica.  

"FDI Carpatica Obligatiuni este un instrument eficient de cash management, luand in considerare faptul ca cererile de rascumparare vor fi onorate in urmatoarea zi lucratoare. Astfel, investitorul va primi un castig proportional cu perioada in care banii au fost investiti in fond. Intrucat nu se percep comisioane de subscriere si rascumparare, investitorul va primi intotdeauna o suma mai mare decat cea depusa initial.” a declarat Alexandra Neamtu, director general al SAI Carpatica AM.

SAI Carpatica AM a continuat si pentru acest fond Programul Prestabilit de Subscrieri, un program special de investitii care se adreseaza celor ce doresc sa dobandeasca o consecventa si disciplina financiara. Programul vine in intampinarea dorintelor unor persoane de a investi lunar o suma redusa de bani. Dupa o perioada de investire de minim un an, SAI Carpatica AM recompenseaza investitorii cu un premiu sub forma de unitati de fond, proportional cu suma minima investita. "Am continuat programul prestabilit de subscrieri si in cazul FDI Carpatica Obligatiuni pentru ca el se bucura de un mare succes la celelalte fonduri, mai ales in randul persoanelor tinere, nou angajate. El face economisirea/investitia accesibila oricui, intrucat pot fi plasate sume de bani pornind de la 100 lei.” afirma Alexandra Neamtu.

Totodata, pentru a contribui la dezvoltarea autocontrolului financiar, dar si la dobandirea sigurantei financiare a investitorilor, SAI Carpatica AM administreaza platforma CreativCuBanii.ro, platforma adresata celor care doresc sa descifreze puzzle-ul lumii financiare, celor care doresc sa isi schimbe obiceiurile financiare sau celor care vor sa obtina mai mult de la banii lor. "Prin CreativCuBanii.ro vrem ca oamenii sa afle ca exista si alte solutii financiare prin care pot sa isi sporeasca veniturile, usor de accesat si sa ii facem constienti de faptul ca bunastarea lor financiara sta in propriile maini” a subliniat Alexandra Neamtu. 

Despre SAI Carpatica AM

SAI Carpatica Asset Management, membra a Grupului Financiar Carpatica, a fost infiintata in anul 2007 si a fost autorizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare in anul 2008 ca societatea de administrare a investitiilor. Administreaza active in valoare de peste 40 mil. lei prin intermediul a doua fonduri de investitii FDI Carpatica Global si FDI Carpatica Stock. In cadrul Galelor Finmedia 2011, fondurile administrate de SAI Carpatica AM au obtinut premii pentru cele mai bune rezultate din anul 2010, astfel: FDI Carpatica Global - premiu pentru cel mai bun randament la categoria fonduri diversificat - defensive, iar FDI Carpatica Stock - premiu pentru cel mai bun randament la categoria fonduri diversificat - dinamice.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: