Noul sediu CEC va fi amplasat pe cheiul Dambovitei si va costa 12 milioane de euro

Data publicarii: 06-10-2006
Noul sediu al CEC va fi amplasat cel mai probabil pe cheiul Dambovitei, pe un teren ce masoara 2.700 de mp, iar constructia ar putea fi finalizata spre sfarsitul anului 2008, la un cost de 12 milioane de euro, a declarat presedintele bancii, Eugen Radulescu. "Suntem inca in discutii cu primaria insa cel mai probabil noul sediu va fi amplasat pe cheiul Dambovitei, constructia fiind estimata la 12 milioane de euro ", a spus Radulescu. Presedintele CEC a afirmat ca in prezent exista discutii cu primaria privind chiria pe care banca o va plati pana la mutarea in noua cladire.

"Am mai vandut un sediu in Craiova deoarece era foarte aproape de alt sediu, iar aceasta politica poate continua", a spus Radulescu. El a precizat ca aceasta startegie era prevazuta inainte de privatizarea bancii, proces despre care a afirmat din noi ca nu este ireversibil. "Ieri am vazut ca PSD-ul vrea sa opreasca  procesul de vanzare a bancii", a declarat presedintele CEC.

Deputatul Mihai Tanasescu a afirmat ieri ca procesul de privatizare trebuie stopat, iar CEC trebuie sa ramana o banca romaneasca de nivel international, care sa contribuie la dezvoltarea domeniului agriculturii.Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in luna septembrie,  preluarea sediului central al CEC pentru suma de 17,787 milioane euro, bani care urmeaza sa fie virati municipalitatii de Ministerul Finantelor.

Palatul CEC va fi vandut catre municipalitate, ca activ, pana la sfarsitul anului curent, dupa obtinerea tuturor aprobarilor necesare si se va transforma ulterior in muzeu, potrivit presedintelui CEC.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: