Ar trebui sa va grabiti, daca vreti sa mai prindeti dobanzi de peste 7 % la depozite bancare

Data publicarii: 07-03-2012 | Finante-Banci

In ultima luna, mai multe banci au anuntat reduceri mai mult sau mai putin importante ale dobanzii platite pentru depozite bancare.

De ce scad dobanzile la depozite

Nevoia scazuta de lichiditati in cazul bancilor mari, face ca acestea sa fie printre primele care sa taie dobanda platita pentru economiile clientilor. Romanii care doresc sa obtina randamente de peste 7 procente la depozite, trebuie sa se indrepte catre bancile mai mici si in special cele cu capital elen, care in unele situatii mai ofera inca dobanzi la depozite in lei de 8 procente.

In curand aceste oferte vor disparea, iar in locul lor bancherii vor oferi dobanzi care nu vor mai depasi 7 procente, in conditiile in care dobanda de referinta a BNR este de 5.5%, inflatia a coborat sub 3%, iar dobanda Robor la 12 luni, a coborat cu peste 1 procent de la inceputul anului si a ajuns la 5.73% pe an.

In plus, guvernatorul BNR d-ul Mugur Isarescu a avertizat de nenumarate ori bancile, ca practica dobanzi mult prea mari la depozite, care le afecteaza profitabilitatea.

Integral in MoneyCenter.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: