Prefectul Capitalei anunta constituirea unui task-force de lupta impotriva evaziunii fiscale la nivelul Capitalei

Data publicarii: 08-03-2012 | Diverse

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a anuntat astazi, 8 martie 2012, intr-o conferinta de presa, constituirea unui task-force avand ca principal  obiectiv lupta impotriva evaziunii fiscale. Echipa este formata din sefii principalelor institutii cu atributii de control de la nivelul Capitalei, anume Sectia Municipiului Bucuresti a Garzii Financiare, Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti,  Directia de Sanatate Publica, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Directia pentru Accize si Operatiuni Vamale, Serviciul Anticoruptie al Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Informatii si Protectie Interna.

 Task-force-ul, constituit in baza unui ordin al Prefectului Capitalei din 23 februarie a.c., coordoneaza controalele ce se desfasoara in echipe mixte si urmareste, in principal, colectarea la bugetul de Stat a sumelor de bani si bunurilor provenite din activitati nelegale sau evazioniste constatate la societatile comerciale din Bucuresti. Faptul ca majoritatea comerciantilor din Capitala se alimenteaza cu produse din depozitele aflate in judetele vecine, conduce la necesitatea ca actiunile din Bucuresti sa fie dublate de actiuni similare in aceste judete. 

 Activitatea task-force-ului se va intinde pe mai multe luni de zile si se va concentra, in mod special, pe evaziunea din domeniul legumelor si fructelor, alcool, carne si tigari.

Astfel, vor fi verificate firmele care au un rulaj de marfa semnificativ, dar si comerciantii medii si mici. Controalele se vor concetra cu prioritate pe verificarea provenientei marfurilor, pe etichetare si  pe verificarea minutioasa a documentelor insotitoare ale marfurilor (facturi, avize, etc). Sunt vizate depozitele en-gros de tutun si alcool, depozitele mari de carne si legume-fructe ce isi desfasoara activitatea pe raza Capitalei, la acestea adaugandu-se pietele din Bucuresti si importatorii importanti ai acestor produse. 

 De asemenea, prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a anuntat rezultatele controalelor efectuate in prima saptamana a lunii martie, cu precizarea ca astfel de verificari se vor face saptamanal. Prezentam mai jos rezultatele controalelor desfasurate in intervalul 1- 6 martie:

  • - in data de 01 martie in complexul EUROPA;
  • - in data de 02 martie in PIATA DE GROSS din SECTORUL 6;
  • - in data de 06 martie in PIATA DE GROSS din SECTORUL 4;

 COMPLEXUL EUROPA.  La controlul din 1 martie, s-a constatat ca standurile erau inchise in proportie de peste 90%, ca urmare a controalelor anuntate de prefectul Capitalei si efectuate in perioada noiembrie 2011 - decembrie 2012. In acest context, prefectul Atanasoaei a anuntat ca ISC a actionat deja in instanta proprietarii terenului pe care se afla complexul comercial pentru a obtine o hotarare judecatoreasca in baza careia constructiile nelegale sa fie demolate, pe cheltuiala proprietarilor, termenul de judecata fiind 4 aprilie a.c.

 In PIATA DE GROSS din SECTORUL 6 au fost verificate 27 de societati comerciale fiind aplicate 20 de amenzi in valoare totala de 53.000 lei si confiscate alte sume de bani. Comisarii Garzii Financiare au incasat in aceeasi zi 5 dintre amenzile aplicate.

 In PIATA DE GROSS din SECTORUL 4 au fost verificate 99 de societati comerciale fiind aplicate, 24 de suspendari de activitate, 75 de amenzi in valoare totala de 192.600 lei si au fost confiscate 8.523 Kg de legume. Alte 4.925 kg de legume-fructe in valoare de 33.180 lei au fost oprite temporar de la comercializare. Totodata, comisarii Garzii Financiare au incasat in aceeasi zi 27 dintre amenzile aplicate de ei si au incasat TVA in avans in valoare de 147.778 lei.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: