Topul companiilor de asigurari pe 2011: afacerile asiguratorilor mari continua sa scada cu doua cifre

Data publicarii: 09-03-2012 | Finante-Banci

Clasamentul celor mai mari zece companii de asigurari generale nu a suferit insa modificari substantiale, iar prima pozitie este ocupata in continuare de Astra, companie controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, care a inregistrat in 2011 venituri din prime cu putin peste 1 mld. lei (240 mil. euro).

Pozitia a doua pe piata asigurarilor generale a revenit ca si anul trecut nemtilor de la Allianz-Tiriac, care au subscris prime de 812 milioane de lei (192 mil. euro), in scadere cu aproape 14% fata de 2010. Allianz a pierdut in 2010 prima pozitie din clasament dupa ce afacerile s-au contractat cu 20% pe fondul scaderii vanzarilor de polite Casco.

Omniasig, companie controlata de asiguratorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), nu si-a publicat inca rezultatele aferente anului trecut, dar calculele efectuate de ZF pe baza dinamicii afacerilor dupa primele noua luni din 2011 indica faptul ca aceasta si-a pastrat pozitia a treia in piata asigurarilor generale, cu un volum al primelor brute subscrise de circa 800 milioane de lei.

Integral in Ziareul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: