Basescu: Eu sunt cel care a rupt orice legatura cu Petrom, ca protest pentru profitul obtinut in criza

Data publicarii: 12-03-2012 | Afaceri

Presedintele Traian Basescu sustine ca a rupt orice legatura cu Petrom, in semn de protest pentru excesul de profit pe care compania l-a obtinut intr-o perioada de criza, acuzand-o, totodata, de lipsa de fair-play.

"Eu sunt cel care a rupt orice legatura cu Petromul, ca semn de protest pentru excesul de profit pe care l-a obtinut intr-o perioada de criza", a declarat Basescu duminica, la Pro Tv, intrebat de ce parte a "baricadei" este, in contextul in care Petrom a avut cel mai mare profit, dar cetatenii sunt nemultumiti de pretul benzinei. 

Seful statului a precizat ca ar fi trebuit sa aiba o intalnire cu reprezentantii Petrom pentru a merge la platforma marina Deepwater Champion, dar in cele din urma a fost cu reprezentantii companiei Exxon. "Am vrut sa vad nava, dar nu cu OMV, pentru ca nu-mi place politica lor, este incorecta. Sigur, nu poti sa ceri unei firme sa fie 100% morala, dar nici nu poti sa-mi arunci in fata, in fiecare zi: pretul mondial al petrolului este 120 de dolari barilul, cand tu il extragi cu 16 dolari din Romania. Deci, aici mi se pare ca este zona de lipsa de fair-play a Petromului" a completat Basescu. 

Seful statului a precizat ca a vorbit pe aceasta tema inclusiv cu presedintele austriac al companiei, mentionand ca, din pacate, contractul cu respectiva companie este facut de asa natura incat nu se poate face nimic. "Raspunsul a fost: sa vedem, sa incercam, sa discutam. Dar realitatea, in practica lor, este ca nu tin cont de faptul acesta", a spus Basescu, cu privire la raspunsul venit dinspre Petrom. 

Sursa: AGERPRES