Coalitia de guvernare vrea ca reintregirea salariilor bugetarilor sa fie facuta 'cat de curand'

Data publicarii: 12-03-2012 | Politica

Presedintele UDMR, Hunor Kelemen, a afirmat ca in sedinta de luni a coalitiei s-a discutat "in mare" despre reintregirea salariilor bugetarilor si s-a aratat ca acest lucru se va face "cat de curand".

"Am discutat (despre reintregirea salariala pentru bugetari - n.r.), dar doar in mare. Este oricum in programul de guvernare, dar nu s-a intrat in amanunte, s-a spus doar ca acest lucru se va face cat de curand", a declarat Hunor Kelemen, pentru AGERPRES. 

Pe 7 decembrie, presedintele Traian Basescu declara ca ar trebui gasite solutii pentru ca, in jurul datei de 1 iunie, sa fie reintregite salariile bugetarilor. 

"La inceputul anului 2011, parte din sumele taiate din salariile bugetarilor au fost restituite. Cred ca este o datorie a mea si a dumneavoastra sa gandim si sa gasim solutii pentru ca, undeva in jurul datei de 1 iunie, sa reintregim salariile bugetarilor, chiar daca in luna ianuarie am avut un excedent fata de veniturile planificate in buget, in luna februarie am avut un minus de doua ori mai mare decat excedentul din ianuarie si, probabil, si in martie vom avea un minus de venituri in bugetul de stat. Dar el se datoreaza conjunctural situatiei meteorologice din luna februarie", a spus Basescu. 

El s-a declarat convins ca si Opozitia va intelege acest lucru si ca Executivul si premierul vor privi spre bugetul de stat, asa cum este el aprobat, si vor putea gasi resursele necesare, fara a diminua din investitii. 

"Veti putea gasi resurse ca, la sfarsitul mandatului, sa le puteti spune bugetarilor ca au salariile intregi, asa cum le-ati gasit cand ati venit la guvernare", a subliniat seful statului. 

Sursa: AGERPRES