O noua ZI LIBERA LEGALA in Romania? Cadoul pe care UDMR vrea sa-l faca romanilor - 15 martie, zi nelucratoare in Transilvania

Data publicarii: 12-03-2012 | Diverse

Lista zilelor libere legale s-ar putea imbogati cu o noua zi nelucratoare. In 2012, angajatii Primariei Sfantu Gheorghe (Covasna) vor avea "oficial" zi libera joia viitoare, in 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, una dintre cele trei zile nationale ale Ungariei, care celebreaza inceperea revolutiei din 1848 in tara vecina.

Aceasta dupa ce, la initiativa primarului Antal Arpad, presedintele organizatie municipale UDMR Sf. Gheorghe, la inceputul anului trecut s-a creat si o "baza legala" in acest sens, prin modificarea contractul colectiv de munca al angajatilor primariei printr-un act aditional. Intr-o declaratie pentru Mediafax, edilul udemerist a explicat: "Noi de multa vreme spunem ca normal ar fi ca in Parlamentul Romaniei sa se adopte o lege prin care ziua de 15 martie sa fie zi libera in Transilvania , insa, se pare, clasa politica romaneasca inca nu poate sa asume in mod public o astfel de decizie". De ce zi libera doar in Transilvania, Antal Arpad n-a mai spus, adaugand in schimb ca, intrucat in tot mai multe localitati cu populatie majoritar maghiara administratiile locale si intreprinzatorii dau liber angajatilor in 15 martie, "simt ca se va ajunge pana la urma ca acest lucru sa fie ceva firesc, pentru ca intotdeauna realitatea precede legile, documentele, si acest lucru se intampla si in acest caz".

Integral in Gandul.info