Esec al sistemului de plata online cu cardul a taxelor si impozitelor: doar 9.300 de tranzactii intr-un an

Data publicarii: 13-03-2012 | Finante-Banci

Sistemul national de plata online cu cardul a taxelor si impozitelor prin portalul ghiseul.ro a inceput cu un esec, dupa un an de functionare fiind inregistrate numai 9.300 de plati cu o valoare cumulata de 1,7 milioane de lei (circa 400.000 de euro), potrivit datelor Ministerului Comunicatiilor.

Numarul primariilor care accepta plata online a taxelor si impozitelor este in prezent de 60, ceea ce reprezinta mai putin de 2% din localitatile din Romania. Procesul greoi de implementare a sistemului, dar si comisioanele percepute de banci reprezinta principalele obstacole, spun jucatorii din piata.

"Cadrul legislativ este prea complicat, iar principala problema in implementarea sistemului este dependenta de o hotarare a consiliului local. Aceste hotarari sunt amanate de la o luna la alta pentru ca autoritatile locale se uita foarte atent la comisioanele bancare, pe care le vad ca pe o cheltuiala suplimentara", afirma Ciprian Ghise, directorul general al Indeco Soft, companie care furnizeaza solutii software pentru administratia locala.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: