Statul, debitor greu acceptat in piata de factoring. Vezi aici de ce

Data publicarii: 14-03-2012 | Finante-Banci

Statul nu este un debitor acceptat de bancile si institutiile financiare nebancare (IFN) care ofera servicii de factoring, pentru ca disciplina de plata variaza si nu poate fi anticipata atunci cand se face analiza de risc, a precizat, intr-un interviu pentru Wall-Street.ro, Bogdan Rosu, presedintele Asociatiei Romane de Factoring (ARF).

Piata de factoring a inregistrat anul trecut o crestere de 43,5%, pana la un nivel de 2,58 miliarde euro, echivalentul a 2% din PIB.

"Furnizorii statului de produse si servicii ar dori sa apeleze la factoring, iar unii chiar reusesc intr-o anumita masura. Statul este un debitor acceptat, destul de delicat, pentru ca termenele de plata pe care le practica variaza foarte mult si nu pot fi anticipate corect din momentul in care se face analiza unui dosar. Chiar daca exista un termen de plata contractual, acesta de regula nu se accepta, astfel ca exista un apetit mai scazut pentru banci si IFN-uri sa finanteze creante unde debitor este statul”, a declarat Bogdan Rosu.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: