Claudia Boghicevici: Romania va elabora Planul national pentru locurile de munca, pana la 15 aprilie

Data publicarii: 14-03-2012 | HR/Cariere

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Claudia Boghicevici, a declarat miercuri, la deschiderea Forumului IMM-urilor, ca Romania va elabora si aproba, pana la 15 aprilie, Planul national pentru locurile de munca.

'Intre obiectivele pe care ni le propunem este si cel de a asigura tinerilor, in maximum patru luni de la absolvire, un loc de munca sau un stagiu de formare profesionala prin parteneriat cu mediul privat', a spus ministrul Muncii, referindu-se la prima tema care va fi abordata de Comisia pentru locuri de munca, recent infiintata in MMFPS. 

In Comisia pentru locuri de munca se afla reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, Inspectiei Muncii, Casei Nationale de Pensii Publice, IMM-urilor si Organizatiilor neguvernamentale. 

Aceasta Comisie va fi multiplicata la nivelul fiecarui judet si va fi un canal de comunicare cu Executivul, transmitand propunerile care pot duce la stimularea ocuparii. 

Claudia Boghicevici a aratat ca Planul National pentru Locuri de Munca pe care-l va elabora Romania este o urmare a unei decizii luate la nivelul Uniunii Europene in luna ianuarie. 

'Vrem sa folosim bani europeni pentru a reduce somajul in randul tinerilor si, de asemenea, sa folosim schemele de sprijin ale UE pentru a usura mobilitatea tinerilor', a spus ministrul Muncii. 

Aceasta a mai aratat ca un alt obiectiv al Comisiei pentru locuri de munca este modificarea Legii 76 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, precum si dezbaterea unor noi acte normative, aflate in pregatire, si anume Legea Economiei Sociale si Legea Mestesugarilor, pentru care sunt asteptate propuneri din partea IMM-urilor. 

In acest context, Claudia Boghicevici a aratat ca IMM-urile au fost parteneri ai MMFPS in pregatirea Codului Muncii, Legii Zilierilor si Legii Uceniciei, bine primite de mediul de afaceri. 

In incheiere, ministrul Muncii a atras atentia ca atunci cand se vorbeste despre locuri de munca, orientarea este spre cresterea numarului acestora si mai putin spre imbunatatirea calitatii (salarizare, flexibilitatea, siguranta). 

Prima editie a Forumului Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania se desfasoara la Bucuresti, pe parcursul a trei zile, 14-16 martie. Forumul a fost inaugurat de prim-ministrul Mihai Razvan Ungureanu si are ca participanti ministri si reprezentanti ai institutiilor si organizatiilor publice si private de profil, ce vor dialoga cu reprezentanti ai IMM-urilor din toata tara. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: