Mihai-Razvan Ungureanu in mesajul de Ziua nationala a Ungariei: Comunitatea maghiara e respectata pentru contributia la guvernarea eficienta a tarii

Data publicarii: 15-03-2012 | Politica

Romanii si maghiarii isi doresc azi impreuna consolidarea statului national roman modern, reprezentantii comunitatii maghiare fiind respectati pentru contributia lor eficienta la guvernarea tarii si pentru eforturile de a intari si promova prestigiul Romaniei in lume, afirma premierul Mihai-Razvan Ungureanu in mesajul de Ziua nationala a Ungariei postat joi pe site-ul Guvernului.

Primul-ministru le adreseaza cele mai calde felicitari reprezentantilor comunitatii maghiare din Romania si aminteste ca idealul de libertate este elementul care i-a unit pe liderii Revolutiei de la 1848, ale carei principii i-a apropiat pe Nicolae Balcescu si Lajos Kossuth, care a apropiat Occidentul de estul Europei si care apropie azi natiunile europene. 

"A fost, atunci, un inceput de drum. Astazi, daca privim inapoi, constatam ca multe dintre obiectivele noastre politice si sociale se inscriu pe aceasta cale inaugurata la acea vreme, ducand la intarirea relatiilor dintre romani si maghiari, a spiritului de solidaritate. Acceptarea si promovarea diversitatii reprezinta normalitatea europeana. Aceste idealuri raman valabile si in Romania zilelor noastre, intarind identitatea noastra europeana comuna", se mai arata in mesajul transmis de Mihai-Razvan Ungureanu. 

Seful Executivului aminteste ca in proiectul pe care si l-a asumat atunci cand a acceptat aceasta functie se regaseste si protectia drepturilor persoanelor apartinand minoritatilor nationale din Romania, in vederea pastrarii si promovarii identitatii etnice si culturale a fiecarui cetatean. 

"Pot sa va asigur ca voi fi partenerul dumneavoastra in toate demersurile ce tin de exercitarea drepturilor si libertatilor fundamentale si de pastrarea valorilor comune, precum si de combaterea intolerantei. Doresc sa urez o sarbatoare demna tuturor maghiarilor din Romania", a mai spus Ungureanu in mesajul sau. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: