PwC Romania si D&B David si Baias au furnizat consultanta financiara, fiscala si juridica in tranzactia ROMBAT - Metair pe partea cumparatorului

Data publicarii: 15-03-2012 | Afaceri

PwC Romania si firma sa corespondenta de avocatura in Romania, D&B David si Baias, au furnizat consultanta financiara, fiscala si juridica pe partea cumparatorului in tranzactia implicand achizitia pachetului majoritar de actiuni al ROMBAT Bistrita de catre firma sud-africana Metair International Holding Cooperatief. Tranzactia se ridica la aproape 43 de milioane de EUR si este una dintre cele mai mari inregistrate vreodata in sectorul automotive din Romania.  Metair a fost asistat si de firma de avocatura sud-africana Tabacks.

"ROMBAT este unul dintre cei mai mari producatori de baterii auto din Europa Centrala si de Est, cu o cota de piata semnificativa atat in Romania, cat si la export, si are perspective excelente de dezvoltare, in linie cu evolutia generala a sectorului auto din Romania care a crescut constant in ultimii ani pe fondul sporirii exporturilor. In acelasi timp, Metair este o firma sud-africana care detine participatii in mai multe companii din sectorul automotive.  Metair este principalul producator de baterii auto din Africa de Sud si este angajat intr-un program de dezvoltare a bateriilor de "noua generatie”.  Metair coopereaza de ceva vreme cu ROMBAT, iar aceasta tranzactie demonstreaza angajamentul lor pe termen lung pentru dezvoltarea industriei auto din Romania”, a declarat Sorin David, Partener Senior, D&B David si Baias, unul dintre coordonatorii echipei de consultanti implicati in tranzactie. 

"Acesta a fost un efort combinat remarcabil al echipei de tranzactii PwC, cuprinzand atat consultanti financiari si fiscali din Romania si Africa de Sud, cat si avocati D&B David si Baias. A fost un proces de negociere extrem de complex si s-a ajuns la o structurare foarte interesanta a tranzactiei. Se cuvin felicitari echipei romane de consultanti compusa din Anda Rojanschi, Partener, D&B David si Baias- conducatorul echipei de negociere, Mariana Barbu, Director, Consultanta Fiscala, si Alexandru Medelean, Director, Liderul Echipei de Servicii pentru companii antreprenoriale, PwC Romania”, a adaugat Sorin David.  

Despre D&B David si Baias: 

D&B David si Baias, societatea de avocatura corespondenta a PwC in Romania, va pune la dispozitie solutii integrate, novatoare si pragmatice prin acordarea de asistenta, reprezentare si consultanta juridica in urmatoarele domenii: societati comerciale si grupuri de societati, fuziuni, achizitii si restructurari, proprietati imobiliare, relatii de munca si resurse umane, servicii financiare si piete de capital, concurenta si ajutoare de stat, proprietate intelectuala, protectia consumatorului si a datelor cu caracter personal, litigii fiscale si comerciale. D&B David si Baias este de asemenea specializata in domeniile farmaceutic si IT&Telecom, furnizand solutii specifice pentru societatile din aceste industrii. 

Despre PwC: 

Firmele din reteaua PwC ajuta organizatiile si indivizii sa creeze valoarea adaugata de care au nevoie. Suntem o retea de firme prezenta in 158 de tari cu aproape 169.000 de specialisti dedicati oferirii de servicii de calitate de audit, consultanta fiscala si consultanta pentru afaceri. Spuneti-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastra si descoperiti mai multe informatii despre noi vizitand site-ul www.pwc.com/ro.

Comunicat de presa

Ultimele stiri pe BankNews.ro: