Apple a vandut trei milioane de iPad-uri in primele patru zile de la lansare

Data publicarii: 20-03-2012 | IT&C

Grupul american Apple Inc a anuntat luni seara ca a vandut peste trei milioane de exemplare din noua sa tableta iPad de la lansarea sa, vineri, pe 11 piete din intreaga lume, transmite Reuters.

'Este cea mai puternica lansare a unei tablete iPad pe care am inregistrat-o pana acum', a declarat vicepresedintele de marketing de la Apple, Philip Schiller. 

Comparativ, atunci cand Apple a lansat versiunea originala a iPad a avut nevoie de 28 de zile pentru a trece pragul de un milion de unitati vandute. 

La inceputul acestei luni, Apple a prezentat cea de-a treia versiune a tabletei sale iPad, dotata cu display Retina, cu o rezolutie de 2.048x1.536 si o densitate a pixelilor de 264ppi, precum si cu un procesor Apple A5X. 

Vinerea trecuta, noua tableta iPad a ajuns pe rafturile magazinelor Apple din SUA, Marea Britanie, Australia, Canada, Franta, Germania, Hong Kong, Japonia, Singapore, Elvetia, Puerto Rico si Insulele Virgine /SUA/. Incepand cu data de 24 martie produsul va fi lansat pe alte 24 de piete, inclusiv in Romania. 

Separat, Apple a anuntat luni ca in luna iulie a acestui an va incepe sa plateasca un dividend trimestrial de 2,65 dolari pe actiune, acestea fiind primele dividende acordate actionarilor Apple dupa 1995. Recent actiunile Apple au trecut pragul istoric de 600 de dolari per titlu, iar capitalizarea bursiera a Apple a trecut de 550 miliarde de dolari.

Sursa: AGERPRES