Banca Romaneasca ofera analiza preliminara simplificata pentru dosarele de credit

Data publicarii: 20-03-2012 | Finante-Banci

Banca Romaneasca vine cu o solutie noua, menita sa ii ajute pe clientii care doresc sa acceseze credite din oferta actuala a bancii.

Astfel, prin sucursalele sale, banca pune la dispozitia clientilor un serviciu prin care se efectueaza o evaluare preliminara, in urma careia se poate comunica suma maxima eligibila. Aceasta evaluare preliminara se face pe baza prezentarii actului de identitate si tinand cont doar de declaratia clientului cu privire la veniturile inregistrate si locul de munca. Niciun alt document nu este solicitat in aceasta faza de analiza, permitandu-le astfel clientilor sa se informeze rapid asupra produselor din oferta bancii.

Suma maxima admisibila si eligibilitatea clientului sunt garantate de Banca Romaneasca, sub conditia ca informatiile din documentele justificative prezentate ulterior, dar si criteriile care au stat la baza stabilirii acestora sa nu se fi modificat.

Aceasta metoda de evaluare preliminara ia in considerare toate elementele necesare pentru a-i putea comunica unui client un rezultat cat mai exact. Timpul de raspuns la o astfel de solicitare este de cateva minute, iar clientii dispun apoi de maximum doua saptamani pentru a furniza documentele justificative necesare finalizarii aplicatiei de credit.

 "Analiza preliminara simplificata vine in sprijinul clientilor nostri, care au de acum la dispozitie o solutie extrem de facila si rapida pentru a vedea modul in care se pot califica pentru unul dintre produsele de creditare ale bancii. Lansarea acestui serviciu face parte din strategia bancii de a pune la dispozitia clientilor produse de creditare usor de accesat, transparente si competitive”, a declarat Dan Grigoriu, Director Divizia Produse si Segmente Retail.

Despre Banca Romaneasca

Cu un capital social de pana la 200 de milioane de euro si o retea nationala de sucursale in toate orasele importante ale tarii, Banca Romaneasca are 18 ani de activitate pe piata bancara din Romania. In octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei, National Bank of Greece (NBG), a cumparat pachetul majoritar de la Banca Romaneasca, detinand in prezent 89,07% din capitalul social al acesteia. Un alt actionar important este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detine 10,21% din capitalul social al bancii. Banca Romaneasca este una dintre cele mai lichide banci de pe piata locala, cu un indice de solvabilitate de 24%, comparativ cu o medie a sistemului de 14% si un minim reglementat de 10%. 

In paralel, NBG este, in prezent, banca cu cele mai mari lichiditati din sud-estul Europei, fiind lider de piata in Grecia din punctul de vedere al depozitelor atrase. National Bank of Greece este cel mai vechi si cel mai mare grup financiar din Grecia, fiind fondat in anul 1841 si listat la Bursa de Valori din Atena inca din anul 1880. Incepand cu octombrie 1999, grupul este listat si la Bursa de Valori din New York (NYSE). National Bank of Greece are o experienta de 169 de ani, cu o puternica prezenta internationala prin cele peste 1.700 de unitati bancare. Printre companiile reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece in Romania se mai numara: NBG Securities Romania, Garanta Asigurari, NBG Leasing si NBG Factoring Romania.

www.banca-romaneasca.ro