Catalin Predoiu a transmis procurorului general hotararea Camerei Deputatilor privind incuviintarea retinerii si arestarii deputatului Boldea

Data publicarii: 21-03-2012 | Politica

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a transmis, marti, procurorului general, Laura Codruta Kovesi, hotararea Camerei Deputatilor prin care a fost incuviintata cererea de perchezitie domiciliara, retinerea si arestarea preventiva a deputatului Boldea Mihail, invinuit in dosarul instrumentat de DIICOT.

"Sesizarea Ministrului Justitiei de incuviintare a perchezitiei domiciliare, retinerii si arestarii preventive a fost transmisa in data de 19 martie 2012 Camerei Deputatilor, in baza art. 72 alin (2) din Constitutia Romaniei (republicata), al art. 24 din Legea 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor (republicata), si al art. 193 alin. (2) din Hotararea Camerei Deputatilor nr. 8/1994 (republicata), privind Regulamentul Camerei Deputatilor", se arata intr-un comunicat al MJ transmis AGERPRES. 

Plenul Camerei Deputatilor a decis marti ridicarea imunitatii deputatului Mihail Boldea, votand in favoarea raportului Comisiei juridice privind avizarea favorabila a cererii de incuviintare a perchezitiei domiciliare, retinerii si arestarii preventive. 

Rezultatul a fost 147 voturi "pentru", 17 "impotriva" si 4 anulate. 

Votul a fost secret cu bile, iar pentru ca raportul sa fie adoptat a fost nevoie de jumatate plus unu din numarul voturilor deputatilor prezenti in sala. 

La vot au participat si 10 deputati din Opozitiei, desi acestia se afla inca in protest parlamentar.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: