Tribunalul a dat dreptate clientilor nemultimiti Volksbank. Banca va face recurs

Data publicarii: 21-03-2012 | Finante-Banci

Grupul clientilor nemultumiti a obtinut o prima victorie impotriva Volksbank, a anuntat Gheorghe Piperea, avocatul celor 96 de oameni care au dat in judecata banca. Tribunalul Bucuresti le-a dat dreptate si a obligat Volksbank sa le restituie banii dati pe comisioane in ultimii trei ani.

 "Am castigat cam tot ce am cerut, toate comisioanele au fost anulate, iar banca nu mai poate majora dobanda dupa bunul plac", a declarat Piperea. Acesta a precizat ca grupul clientilor a cerut nulitatea clauzei care permitea bancii sa ajusteze dobanda dupa bunul plac, precum si anularea tuturor comisioanelor, inclusiv a comisionului de risc care ajunge, uneori, la 5-6% pe an. "Am obtinut si restituirea sumelor pe ultimii trei ani din comisioane si din dobanzi. Nu am facut inca un calcul insa sumele sunt destul de mari", a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

Volksbank Romania va ataca decizia Tribunalului Bucuresti in termenul legal, a anuntat banca. "Vom ataca aceasta decizie deoarece consideram ca incalca un important principiu de drept: cel al contractului ca lege intre parti”, sustin reprezentantii Volksbank Romania.

Integral in Jurnalul.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: