Volumul tranzactiilor asistate de Reff si Asociatii in 2011 se mentine la peste un miliard de Euro

Data publicarii: 21-03-2012 | Afaceri

Valoarea mandatelor administrate in 2011 de catre societatea de avocati Reff si Asociatii totalizeaza un miliard de Euro. In continuare, firma de avocatura afiliata Deloitte Romania s-a remarcat in domeniul imobiliar, banci si piata de capital, precum si consultanta M&A.

"2011 a fost un an excelent pentru practica noastra, care a inregistrat o crestere semnificativa a portofoliului de clienti si de proiecte reprezentative, cu mentinerea unui volum ridicat al tranzactiilor asistate in conditiile in care valoarea totala la nivel de piata s-a restrans fata de anul precedent. Avansarile privesc deopotriva zonele de practica care ne-au consacrat (M&A, banking, imobiliar), cat si arii in plina dezvoltare cum sunt energia, concurenta sau litigiile”, spune Alexandru Reff, Partener Reff si Asociatii. "Suntem in special mandri de evolutiile din cadrul echipei, la al carei nucleu extrem de stabil am adaugat anul trecut sase colegi noi, atat tineri absolventi, cat si avocati seniori din alte firme internationale. Calitatea profesionala si angajamentul exemplar al colegilor nostri sunt ingrediente esentiale ale succesului de care ne-am bucurat”.  

Anul trecut, Reff si Asociatii si-a consolidat si mai mult reputatia in domeniul tranzactiilor M&A pe piata imobiliara, obtinand inca un premiu din partea Ziarului Financiar: cea mai importanta tranzactie a anului 2010 in domeniul imobiliar incheiata pe piata din Romania (achizitia Floreasca Business Park de catre fondul de investitii New Europe Property Investments plc., caruia Reff si Asociatii i-a acordat consultanta juridica).  

De asemenea, societatea de avocatura a fost nominalizata si la categoria "Cea mai importanta tranzactie in domeniul bancar in Romania”, pentru asistenta juridica acordata Bank of Cyprus in prima finantare de amploare din Romania in domeniul imobiliar, respectiv finantarea companiei Nova Imobiliare in vederea dezvoltarii primei faze a centrului comercial Colosseum din Bucuresti.

Se evidentiaza astfel o alta arie importanta de expertiza pentru Reff si Asociatii, firma de avocatura avand un portofoliu solid in zona serviciilor financiare, valoarea totala a mandatelor pe acest segment urcand la 700 de milioane de Euro.

"Anul 2011 s-a mentinut in tendintele impuse de anul precedent, bancile continuand sa-si analizeze portofoliul de credite si accelerand procesul de restructurare a activelor cu probleme. Acolo unde este posibil, se incearca realizarea unor restructurari in afara procedurii insolventei (fie prin restructurarea creditelor, fie prin preluarea unor active), insa in continuare sunt multe situatii in care insolventa nu poate fi evitata”, spune Andrei Burz-Pinzaru, Partener Reff si Asociatii si coordonator al practicii de drept bancar si piete de capital. "In cadrul Reff si Asociatii, beneficiem de o experienta mixta in acest tip de situatii, data fiind implicarea noastra in numeroase proiecte, fie de partea bancilor, fie de partea imprumutatilor, ceea ce ne permite o abordare pragmatica si eficienta a situatiilor de acest gen, in beneficiul partilor implicate”.  

El a adaugat: "Pe segmentul piete de capital, am constatat intensificarea activitatii autoritatilor de reglementare pe de o parte, si a litigiilor initiate de actionarii minoritari pe de alta parte, ceea ce a rezultat intr-un volum crescut de asistenta specializata in domeniul legislatiei valorilor mobiliare”. 

Tot anul trecut, Reff si Asociatii  a asistat compania Fatrom in cadrul procesului de vanzare catre DSM Nutritional Products, consolidandu-si astfel portofoliul de tranzactii M&A, ce a ajuns la un volum cumulat de peste 300 de milioane de Euro in ultimul an.

In paralel, dinamismul industriei energiei si resurselor a generat mai multe mandate de consultanta juridica, cu precadere pe segmentul energiei regenerabile (dezvoltarea de microhidrocentrale, parcuri eoliene, tranzactii cu proiecte in dezvoltare etc.).

"In contextul in care domeniul energiei regenerabile ia avant, cu siguranta ca numarul proiectelor de profil va creste si, implicit, presiunea aspectelor juridice aferente. Anticipand acest lucru, ne-am construit o echipa specializata care lucreaza deja la proiecte extrem de interesante si complexe din punctul de vedere al implicatiilor juridice ”, spune Georgiana Singurel, Associate Partner si coordonator al echipei de profil. 

Anul 2012 a inceput in forta pentru Reff si Asociatii, societatea marcand inca din luna ianuarie o noua tranzactie cheie pe piata imobiliara: achizitia complexului de birouri de clasa A, Business City Center din Timisoara de catre fondul New Europe Property Investments plc ("NEPI”), caruia echipa de avocati i-a oferit consultanta juridica. 

Pe fondul tendintelor remarcate in ultimele luni, Reff si Asociatii si-a alocat echipe specializate pe sectorul de retail, energie si resurse, precum si pentru listarea la bursa a companiilor. In paralel, firma isi consolideaza reputatia in domeniile deja consacrate, precum litigii, dreptul concurentei si dreptul muncii. 

Veniturile societatii de avocati au crescut in 2011 cu 20%, fata de anul precedent.

Reff si Asociatii este societatea de avocati afiliata Deloitte Romania, operand impreuna cu practica multidisciplinara a Deloitte Romania si cu reteaua internationala de avocati care colaboreaza cu Deloitte pe plan global. Avocatii din cadrul Reff si Asociatii au experienta in tranzactii complexe, adresand problematica juridica din perspectiva multidiscplinara si in considerarea bunelor practici internationale. Apartenenta la echipa multidisciplinara a Deloitte permite oferirea unor solutii complete la problemele clientilor. Avocatii Reff si Asociatii ofera servicii la cel mai inalt nivel care se bazeaza atat pe experienta juridica, cat si pe utilizarea unor proceduri inovatoare. Abordarea globala si sistematica a aspectelor analizate permite clientilor nostri sa integreze aspectele juridice in deciziile lor strategice inca din fazele incipiente ale operatiunilor, anticipand si prevenind riscurile juridice si minimizand potentialele perturbari ale activitatilor desfasurate.

Recunoastere locala si internationala:

Implicarea constanta si substantiala din ultimii ani a avocatilor de la Reff si Asociatii in tranzactii de referinta a contribuit la cresterea vizibilitatii si consolidarea pozitiei pe piata locala a serviciilor juridice, avand ca rezultat o ascensiune in ghidurile juridice internationale. Editia 2010 a Legal 500, Europe, Middle East & Africa claseaza Reff si Asociatii printre cele mai importante case de avocatura si recomanda serviciile oferite de avocatii acesteia pentru asistenta in domeniile: financiar-bancar, drept corporatist si M&A si imobiliar. Conform celor citate in anuarul Legal 500, clientii apreciaza echipa Reff si Asociatii pentru "asistenta tehnica excelenta” si "capacitatea de a raspunde unor solicitari complexe in cadrul unor termene limita foarte stranse”. De asemenea, Reff si Asociatii a fost recomandata de ghidul international Chambers Europe 2011 pentru aria de practica M&A. Pe plan local, in 2009, 2010 si 2011, Reff si Asociatii a primit numeroase premii ca recunoastere pentru asistenta juridica oferita in cele mai mari tranzactii imobiliare din Romania, acestea situandu-se si in topul celor mai mari tranzactii de tip M&A. In 2010 si 2011, Ziarul Financiar a atribuit Reff si Asociatii premiul pentru "Societatea de Avocati a anului 2010 in domeniul imobiliar”, iar in 2011 echipa de drept bancar a Reff si Asociatii a fost nominalizata la categoria  "Cea mai importanta tranzactie de finantare bancara a anului 2011”.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: