Prima Casa se modifica. Reabilitarea terimica este blocata in blocurile unde exista proprietari cu apartamente ipotecate la stat

Data publicarii: 26-03-2012 | Imobiliare

Guvernul vrea sa modifice legislatia care reglementeaza programul Prima Casa pentru a elimina o serie de blocaje care au aparut in practica. Concret, s-au ivit mai multe situatii, in care s-a solicitat acordul Ministerului Finantelor Publice (MFP), in calitate de titular al dreptului de ipoteca legala de rang I, privind realizarea unor lucrari de interventie sau de extindere pentru care este necesara emiterea autorizatiei de construire, privind imobilul ipotecat. Prin noile reglementari guvernul doreste sa se asigure ca Ministerul de Finante isi va exprime acordului cu privire la lucrarile solicitate de cumparator.

Neexprimarea acordurilor de catre MFP are efecte negative asupra posibilitatilor de realizare a lucrarilor de interventie asupra blocurilor de locuinte care implica realizarea de investitii (reabilitarea termica) de care profita si ceilalti proprietari din imobil si implicit statul.

Integral in Jurnalul.ro