Din 27 martie, AEP va prezenta pe site-ul propriu legislatia privind alegerile locale

Data publicarii: 27-03-2012 | Politica

Autoritatea Electorala Permanenta va prezenta, de marti, 27 martie, pe site-ul propriu, toata legislatia privind alegerile locale si materialele informative necesare procesului electoral.

Reprezentanti ai AEP au declarat, luni, pentru AGERPRES, ca vor fi comunicate detalii legate de calendarul actiunilor pe masura ce ele vor fi omologate, dar vor putea fi citite de pe site si ghidul pentru cetatenii care sunt stabiliti in tarile UE si vor sa voteze, ghidul pentru mandatarii financiari care socotesc cheltuielile electorale, hotararile BEC-ului si ale AEP. 

Potrivit calendarului alegerilor locale, pe 27 martie va fi publicata in Monitorul Oficial hotararea de stabilire a datei alegerilor, iar intre 27 si 29 martie vor trebui numerotate circumscriptiile electorale judetene si a municipiului Bucuresti, circumscriptiile electorale din fiecare judet si cele de sector. 

Pana la data de 31 martie trebuie desemnati judecatorii din BEC, iar pe 1 aprilie se vor alege presedintele si loctiitorul Biroului Electoral Central, pentru ca, in termen de 24 de ore, sa fie completat cu presedintele si vicepresedintii AEP si reprezentantii partidelor parlamentare. 

Depunerea candidaturilor se va face pana pe 1 mai, ele putand fi depuse dupa infiintarea birourilor electorale de circumscriptie, respectiv din 20 aprilie. 

Tragerea la sorti pentru stabilirea numarului de ordine pe buletinul de vot se va face pana cel tarziu pe 10 mai, termen pana la care trebuie sa fie stabilite si locurile de afisaj electoral. 

Campania electorala va incepe pe 11 mai si va dura 30 de zile. 

Tiparirea buletinelor de vot se va face pana cel tarziu la data de 31 mai, apoi ele fiind preluate de catre prefecturi. 

Pe 9 iunie, la ora 7,00, se va incheia campania electorala pentru alegerile locale, scrutinul urmand sa se desfasoare pe 10 iunie, de la ora 7,00 pana la ora 21,00. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: