Oficial BNR: Noul regulament privind cardurile va intra in vigoare in a doua parte a anului 2012

Data publicarii: 27-03-2012 | Finante-Banci

Noul regulament al Bancii Nationale a Romaniei /BNR/ privind cardurile va intra in vigoare in a doua parte a anului 2012, a declarat marti, pentru AGERPRES, Ruxandra Avram, directorul Directiei de Stabilitate Financiara din BNR, cu prilejul unui forum despre piata cardurilor.

Ea a precizat ca proiectul de regulament se afla intr-o faza avansata, va fi retransmis Asociatiei Romane a Bancilor /ARB/ pentru o ultima consultare, dupa care va fi analizat in Board-ul BNR pentru a aprobare. 

Principalele elemente de noutate sunt introducerea unor produse pe care piata le cere - cum este cazul cardurilor prepaid, inclusiv a celor gift card, pe care pot fi acordate spre exemplu beneficii sociale, si reconfigurarea atributiilor BNR in contextul directivei europene privind serviciile de plata, prin care o parte din atributiile asumate pana acum de banca centrala au fost preluate, spre exemplu, de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor /ANPC/. 

'Regulamentul BNR va fi mai suplu in ceea ce priveste relatia pur comerciala dintre institutia de credit emitenta a cardului si comerciantul care accepta noile produse', a spus reprezentanta BNR. 

In prezent este in vigoare Regulamentul 6/2006 privind emiterea si utilizarea instrumentelor de plata electronica si relatiile dintre participantii la tranzactiile cu aceste instrumente, considerat depasit de catre piata si chiar si de catre BNR.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: