Fostul director al CEC Bank Valcea, trimis din nou in judecata pentru luare de mita

Data publicarii: Astazi, 29-03-2012 | Finante-Banci

  • Desi prejudiciul adus bancii in acest caz este de peste 13 mil. lei, institutia nu s-a constituit inca parte civila in dosar
  • Actualul director, Mariana Barbu, nu este "abilitat" sa spuna de ce banca nu doreste sa-si recupereze banii

Fostul director general al CEC Bank Valcea, Dorin Dobrisan, face din nou obiectul unui dosar instrumentat de procurorii anticoruptie, si de aceasta data probele aratand ca, in schimbul unor foloase necuvenite, a facilitat obtinerea unor credite de milioane de lei, desi cunostea faptul ca actele in baza carora au fost acordate acestea sunt false. 

Potrivit rechizitoriului remis spre solutionare Tribunalului Valcea, fostul director Dorin Dobrisan este acuzat ca, in luna decembrie 2007, a pretins si primit cu titlu de mita de la Ovidiu Valeanu, administrator al SC TOTAL DISTRIBUTION GROUP VALCEA SRL si SC TOPI IMPORT EXPORT SRL, un autoturism de teren cu o valoare de achizitie in suma de 267.642,90 lei, precum si foloase necuvenite in suma totala de 9.902,36 lei. 

"Masina si foloasele necuvenite au fost primite pentru ca, prin incalcarea atributiilor de serviciu, Dobrisan Dorin sa il sprijine pe Valeanu Ovidiu sa obtina in mod fraudulos mai multe credite in valoare totala de 13.100.000 lei pentru firmele pe care le reprezenta si, pentru sine, un credit de nevoi personale in valoare de 562.500 lei. Spre exemplu, o parte din contravaloarea autoturismului a fost platita de Valeanu Ovidiu la data la care a fost suplimentat unul dintre creditele pentru firme", se arata in comunicatul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Integral in Curierul National