Comisia parlamentara pentru modificarea Legii electorale va finaliza raportul pana pe 30 aprilie

Data publicarii: Astazi, 03-04-2012 | Politica

Comisia parlamentara pentru modificarea Legii electorale va finaliza raportul pana pe 30 aprilie a.c., a anuntat marti, la finalul primei sedinte, presedintele comisiei, deputatul PDL Sulfina Barbu.

Urmatoarea sedinta va fi miercuri, 11 aprilie, la ora 10.00, fiind invitati reprezentantii Guvernului si reprezentantii Autoritatii Electorale Permanente (AEP). 

In prima reuniune, membrii comisiei au stabilit regulamentul de functionare, urmand ca pana saptamana viitoare sa fie trimise amendamente. 

"Am stabilit ca fiecare reprezentant din comisie sa vina cu puncte de vedere pe cele 12 propuneri de acte normative de modificare a Legii 35, se analizeaza de catre fiecare partid parlamentar, inclusiv de reprezentantul minoritatilor, iar saptamana viitoare, pe marginea observatiilor partidelor, stabilim principiile pe care vom merge in continuare. Am mai discutat daca mergem cu modificarea Legii 35, daca mai discutam pragul electoral, daca discutam reprezentarea minoritatilor, deci sunt lucruri se principiu pe care le vom stabili saptamana viitoare", a precizat Sulfina Barbu. 

Potrivit acesteia, este foarte mult de lucru. 

Presedintele comisiei a mai spus ca nu a existat deocamdata un amendament referitor la pragul electoral. "Nu a existat un amendament, se va transa prin vot probabil saptamana viitoare. Noi ne dorim ca hotararile sa fie luate prin consens", a adaugat aceasta. 

Sulfina Barbu a mai spus ca se va lucra in paralel si in cadrul PDL pe tema propunerilor care vor fi inaintate in comisie. 

"Mergem si lucram la partid cu colegii nostri specializati si vom veni cu propunerile saptamana viitoare. Trebuie sa avem o decizie politica la nivel de partid", a spus ea. 

Sulfina Barbu a evitat sa aiba un punct de vedere pe marginea redesenarii colegiilor electorale. 

"Daca va fi cazul si lucrul acesta se va impune, sigur ca vom discuta si acest lucru ca si principiu. Cu siguranta, PDL va avea un punct de vedere dupa BPN de luni. Nu va spun punctul de vedere personal", a aratat Sulfina Barbu. 

In privinta traseismului politic, deputatul PDL a aratat ca este "o dezbatere care poate sa fie interesanta din punct de vedere public", existand vointa politica din partea democrat-liberalilor pentru eliminarea acestuia. 

"Dar trebuie sa vedem ce prevede Constitutia. Si ea prevede foarte clar ca nu exista mandat imperativ pentru niciun parlamentar. Sigur ca ne dorim sa gasim o solutie, dar solutia este modificarea Constitutiei, lucrul acesta nu se poate face prin lege, trebuie sa modificam Constitutia si PDL sustine modificarea Constitutiei. Este o tema pe care, daca avem vointa politica, cu siguranta o putem aproba. Exista vointa din partea PDL. Daca avem sustinere politica si din partea celorlalte formatiuni politice, vom modifica Constitutia si in sensul acesta", a precizat Sulfina Barbu. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: