Xerox lanseaza hartia reciclata Planet Optimum

Data publicarii: Astazi, 04-04-2012 | Mediu

Xerox Romania lanseaza hartia Planet Optimum, fabricata in proportie de 30% din materiale reciclate si la fel de alba ca o hartie obisnuita. 

Xerox Planet Optimum imbina performanta hartiei albe obisnuite - o reproducere foarte buna a culorilor si o calitate deosebita a imaginilor, cu avantajele "verzi” - reducerea impactului asupra mediului cu fiecare operatiune in care este folosita. Planet Optimum este disponibila in format A4 si are o grosime de 80 g/mp. 

Mai mult, Planet Optimum detine o certificare din partea Forest Stewardship Council (FSC) - Consiliul Pentru Management Forestier, - o retea internationala care promoveaza managementul responsabil al padurilor din intreaga lume. Consiliul acrediteaza terte organizatii independente privind standardele FSC, pentru a asigura folosirea responsabila a domeniului forestier. Marca FSC poate fi aplicata pe produsele care contin un mix de fibre certificate, reciclate si controlate FSC. 

"Cu Planet Optimum, companiile au la dispozitie un nou instrument verde - hartie reciclata Xerox, - prin care vor avea beneficii similare folosirii hartiei obisnuite si, in acelasi timp, au posibilitatea de a reduce impactul asupra mediului inconjurator”, spune Eduard Oancea, XSG Manager Xerox Romania.

Modalitatea prin care este obtinuta Planet Optimum - Totally chlorine free (TCF) - este "verde”, hartia fiind albita prin procedee care nu contin clorina (o substanta toxica pentru mediu).  

Incepand cu luna aceasta, Planet Optimum se afla in stocul Xerox Romania. 

Pe langa Planet Optimum, Xerox are o gama completa de hartie reciclata pentru copiatoare: Recycled, Recycled+, hartia colorata Recycled Symphony si Colotech+ Recycled, hartie reciclata, special creata pentru imprimarea digitala color. Totdata, la inceputul anului acesta, a lansat Recycled Pure, produsa integral din materiale reciclabile.  


Ultimele stiri pe BankNews.ro: