Salrom refuza sa-si faca publice contractele. Vezi cum motiveaza directorul companiei lipsa de transparenta

Data publicarii: 05-04-2012 | Economie

Directorul Societatii Nationale a Sarii, Gabriel Muraru, sustine ca nu poate divulga "secrete comerciale" si ca ar prejudicia compania pe care o conduce daca ar publica date despre activitatea institutiei.

Societatea Nationala a Sarii (Salrom) tine la secret peste o mie de contracte incheiate cu furnizorii anul trecut, arata un demers al Fundatiei Soros. Nu este singura insititutie de stat care poate fi acuzata de comunicare defectuoasa cu cetatenii, ONG-urile si alti reprezentanti ai societatii civile, mai ales cand vine vorba despre date contabile si contracte incheiate cu furnizorii. De regula in spatele unui astfel de refuz se ascund puternice conflicte de interese si legaturi cu oameni din zona politica.

"Institutia ar fi prejudiciata"

Pe motiv ca institutia ar fi "puternic prejudiciata" daca si-ar publica contractele, directorul Salrom, Gabriel Muraru, a incalcat prevederile legii 544, care prevede accesul la informatiile de interes public, si a refuzat sistematic sa precizeze cate contracte a incheiat cu operatorii economici pentru valorificarea sarii, cine sunt acestia si ce contin contractele.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: