Greg Konieczny: Listarea la Bursa din Varsovia va duce la cresterea pretului actiunilor

Data publicarii: 05-04-2012 | Bursa

Listarea Fondului Proprietatea la Bursa din Varsovia va insemna o cerere suplimentara si va duce la cresterea pretului actiunilor, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, managerul FP, Greg Konieczny.

'Principalul motiv pentru listrarea secundara este sa atragem noi investitori, sa cream o cerere noua pentru aceste actiuni. O cerere mai mare inseamna un pret mai mare daca oferta ramane constanta', a spus Konieczny. 

El a spus ca in niciun caz nu se ia in calcul emiterea unor noi actiuni pentru listarea pe bursa poloneza si ca aceasta este estimata sa aiba loc pana la finalul anului 2012. In acest sens sunt discutii cu Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare /CNVM/ si mai trebuie realizata si legatura intre depozitarii centrali din Romania si Polonia, aspect pe care administratorul FP il considera doar o problema tehnica, care poate fi solutionata usor si repede. 

Actionarii Fondului Proprietatea au aprobat miercuri, in principiu, listarea secundara a Fondului la Bursa din Varsovia. 

Administatorul Fondului, compania Franklin Templeton, a recomandat la inceputul lunii iulie 2011 listarea la bursa din Varsovia in primul trimestru al anului 2012, prin vanzarea a maximum 10% din actiuni. 

Franklin Templeton va prezenta pana la 31 mai un plan de listare la Varsovia si va organiza o adunare a actionarilor pana la 30 iunie pentru aprobarea listarii pe Bursa din Polonia. 

Managerul FP, Greg Konieczny, a spus ca administratorul intentioneaza sa investeasca si sa schimbe structura portofoliului, dar in prezent discount-ul intre valoarea activului net pe actiune si pretul actiunilor FP este unul excesiv, de circa 50%, astfel ca a cumpara altceva nu este avantajos. 

'Vom face investitii atunci cand vom reusi sa reducem acest discount', a mai spus oficialul FP. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: