Mihai Razvan Ungureanu: Sper ca saptamana viitoare sa revenim la Ministerul Mediului cu un nou titular al portofoliului

Data publicarii: 06-04-2012 | Politica

Premierul Mihai Razvan Ungureanu si-a exprimat speranta joi, la preluarea portofoliului de ministru interimar al Mediului de la Laszlo Borbely, ca saptamana viitoare sa fie numit un nou titular al portofoliului.

'Tot ce imi pot dori este ca intervalul de timp intre ministeriatul domnului Borbely si cel ce va veni in locul meu sa fie cat mai scurt, astfel incat activitatea ministerului sa revina la stabilitate si normalitatea fireasca. Speram ca saptamana viitoare, e dorinta mea si i-am transmis-o si domnului ministru in calitatea sa de vicepresedinte al UDMR, sa putem reveni aici cu un nou titular al portofoliului', a spus Mihai Razvan Ungureanu, precizand ca va trece vineri pe la minister. 

Intrebat daca isi va da avizul pentru proiectele anuntate de catre Chevron pentru gazele de sist sau pentru proiectul minier de la Rosia Montana, seful Guvernului a mentionat ca in primul caz nu este nevoie de acorduri de mediu atat timp cat se deruleaza activitati de prospectiune, iar referitor la cel de-al doilea caz a spus ca nu se pune acum in discutie. 

'Evident ca este o speculatie si vreau sa risipesc orice interpretare rauvoitoare. In primul rand, in ceea ce priveste acordurile petroliere semnate cu Chevron nu exista in acest moment absolut nicio necesitate pentru un aviz de mediu. Ne aflam intr-o faza initiala de prospectare pentru care avizele de mediu nu sunt necesare. In al doilea rand, nu se pune acum in discutie proiectul Rosia Montana', a mentionat premierul Romaniei. 

Mihai Razvan Ungureanu a tinut sa-i multumeasca public lui Laszlo Borbely pentru eforturile pe care le-a depus in functia de ministru al Mediului. 

'Ne leaga o camaraderie veche. Ne stim de ani buni, am fost impreuna titulari de portofolii in diferite guverne si a fost un foarte bun coleg si nu preget sa ii multumesc public pentru eforturile pe care le-a facut, pentru ca a functionat ca ministru in termenii de lucru ai Cabinetului pe care am onoarea sa il conduc. Este un om rectiliniu, demn, si acest moment este si pentru mine, nu doar pentru domnia sa, un moment delicat', a subliniat Ungureanu. 

Referitor la numele viitorului ministru al Mediului, premierul a afirmat ca 'este greu de spus numele. Lasam suspansul'. 

Laszlo Borbely si-a dat joi demisia din functia de ministru al Mediului, precizand ca a luat aceasta decizie pentru a nu plana niciun fel de suspiciune asupra Guvernului. 

Dupa demisia lui Borbely interimatul va fi asigurat de catre premierul Mihai-Razvan Ungureanu, presedintele Traian Basescu semnand, joi, decretul prin care ia act de demisia ministrului Mediului, Laszlo Borbely si pe cel pentru desemnarea lui Mihai-Razvan Ungureanu, prim-ministrul Guvernului Romaniei, ca ministru interimar al Mediului si Padurilor. 

Seful Executivului, a aratat, joi, la Radio Romania Actualitati, ca decizia lui Borbely de a demisiona este unilaterala, fiind un gest de demnitate, pentru ca suspiciunile de orice natura sa nu planeze asupra mandatului ministerial. 

'Ma bucur ca in felul acesta un om care si-a dovedit demnitatea pe tot parcursul activitatii sale guvernamentale isi poate dovedi nevinovatia si, il citez, in acelasi timp 'evita ca suspiciuni de orice natura sa planeze asupra prezentei sale in Cabinet. Nu mai este vorba de aceasta situatie acum", a mai aratat Mihai-Razvan Ungureanu. 

De asemenea, seful Executivului a spus ca il cunoaste de mult timp pe Borbely si conteaza pe activitatea acestuia in continuare ca parlamentar. 

Demisia ministrului Mediului vine in contextul in care, miercuri, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, i-a solicitat ministrului Justitiei, la cererea procurorilor anticoruptie, declansarea procedurilor pentru obtinerea avizului din partea Camerei Deputatilor, necesar declansarii urmaririi penale fata de Laszlo Borbely, deputat UDMR, pentru doua infractiuni de trafic de influenta si infractiunea de fals in declaratiile de avere. 

Cele mai mari sanse pentru preluarea portofoliului de la Mediu le are fostul ministru al mediului din perioada 2007 - 2008, Attila Korodi, au declarat, pentru AGERPRES, surse ministeriale.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: