INS: Volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 13,4% in februarie

Data publicarii: 06-04-2012 | Imobiliare

Volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 13,4% ca serie bruta, in luna februarie a acestui an fata de luna precedenta, si cu 1,7% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, potrivit datelor Institutului National de Statistica publicate vineri.

Cresteri au fost consemnate la lucrarile de constructii noi (+18,9%) in timp ce la lucrarile de reparatii capitale s-a inregistrat o scadere cu 1,5%. 

Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la constructiile ingineresti si la cladirile rezidentiale cu 21,4%, respectiv cu 10,7%. La cladirile nerezidentiale a avut loc o scadere cu 5,1%. 

In ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de intretinere si reparatii curente, cu 14,7%, si la lucrarile de constructii noi, cu 6,1%. Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 10,2%. 

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 12,5%. La cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale s-au inregistrat scaderi cu 19,2%, respectiv cu 9,2%. 

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a crescut atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 7,4%, respectiv cu 6,0%. 

Ca serie bruta, pe elemente de structura s-a inregistrat o crestere cu 23,9% la lucrarile de constructii noi. La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente au avut loc scaderi cu 41,2%, respectiv cu 10,0%. 

Pe obiecte de constructii, s-a inregistrat o crestere la constructiile ingineresti cu 45,5%. La cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 39,1%, respectiv cu 25,1%. 

In ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de constructii noi cu 24,9% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 6,1%. La lucrarile de reparatii capitale a avut loc o scadere cu 36,8%. 

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 35,0%. La cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale s-au inregistrat scaderi cu 44,2%, respectiv cu 19,1%. 

In primele doua luni ale acestui an, volumul lucrarilor de constructii a crescut atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,3%, respectiv cu 5,7%, comparativ cu perioada similara a anului trecut. 

Ca serie bruta, pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale (-35,7%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-32,2%). La lucrarile de constructii noi, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 33,4%. 

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 28,3%. La cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 36,7%, respectiv cu 11,2%. 

In perioada ianuarie - februarie 2012, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 5,7%, crestere evidentiata la lucrarile de constructii noi (+38,1%). La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-au inregistrat scaderi cu 33,0%, respectiv cu 22,1%. 

Pe obiecte de constructii s-au inregistrat scaderi la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 41,3%, respectiv cu 3,3%. Constructiile ingineresti au crescut cu 25,5%. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: