Lucas Papademos: Grecia va anunta la 20 aprilie planurile de recapitalizare a bancilor

Data publicarii: 06-04-2012 | International

Grecia va anunta la 20 aprilie planurile de recapitalizare a bancilor, lovite puternic de acordul de restructurare a datoriilor tarii, a anuntat premierul elen Lucas Papademos, transmite Dow Jones Newswires.

Oficialul elen, care se afla in Cipru pentru o vizita de doua zile, le-a declarat ziaristilor ca executivul de la Atena va lua imediat decizii privind majorarea capitalului bancilor, intr-un plan care va fi implementat incepand cu luna septembrie. 

'Pe langa discutiile privind recapitalizarea si restructurarea sistemului bancar, guvernul se va concentra in urmatoarele saptamani pe implementarea exacta a proiectului de buget si finalizarea studiului privind reducerea cheltuielilor in perioada 2013-2014, care vor constitui baza deciziilor ce vor fi adoptate de urmatorul guvern', a explicat Lucas Papademos. 

Grecia va reduce cheltuielile de stat cu aproximativ 12 miliarde de euro pana in 2014 pentru a indeplini conditiile impuse de UE si FMI in schimbul pachetului de asistenta financiara, a anuntat saptamana trecuta premierul elen Lucas Papademos. 

Grecia s-a angajat in 2010 sa-si reduca deficitul public in schimbul primului pachet de asistenta financiara de la UE si FMI, de 110 miliarde de euro. De la 15% din PIB in 2009, Grecia vrea sa ajunga la un deficit sub limita de 3% impusa de UE pana in 2014. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: