Lucian Bode: Romgaz ar putea fi urmatoarea companie care isi va lista actiunile

Data publicarii: 06-04-2012 | Bursa

Urmatoarea societate al carui pachet minoritar de actiuni va fi listat la bursa a putea fi Romgaz, insa acest lucru depinde de opinia intermediarilor, a declarat, vineri, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Lucian Bode, la o conferinta organizata de compania Rulmenti Barlad (URB).

Potrivit ministrului, autoritatile urmeaza sa rediscute cu reprezentantii Fondului Monetar International lista companiilor din energie care vor vinde actiuni. 

'Urmatoarele companii ale caror actiuni vor fi listate sunt Romgaz, Transgaz, Hidroelectrica. Dar ordinea depinde de pozitia intermediarilor. Ei analizeaza si recomanda perioada potrivita pentru listare. Noi respectam sugestiile lor', a afirmat Lucian Bode. 

De asemenea, ministrul Economiei a precizat ca tot in functie de perioada potrivita pentru listarile la bursa a pachetelor de actiuni ale companiilor din energie, autoritatile vor discuta cu FMI. 'Vom rediscuta cu FMI lista companiilor ce urmeaza sa listeze actiuni', a spus Bode. 

Oferta Publica Secundara Initiala de vanzare a pachetului de 15% din actiunile Romgaz va fi intermediata de Sindicatul de Intermediere constituit din Erste Group Bank AG, Banca Comerciala Romana, Goldman Sachs International si Raiffeisen Capital & Investment. 

Guvernul s-a angajat fata de Fondul Monetar International (FMI) sa vanda pe bursa pachete de actiuni reprezentand 15% din capitalul social al companiilor Romgaz, Transelectrica si Transgaz, 10% din Hidroelectrica si Nuclearelectrica, aproximativ 10% din Petrom, 20% din CFR Marfa si 20% din TAROM. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: