Administratorul fondului de pensii facultative trebuie sa aiba acordul participantilor pentru modificarea prospectului schemei de pensii

Data publicarii: 12-04-2012 | Finante-Banci

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat Norma de modificare si completare a Normei nr. 16/2010 privind prospectul schemei de pensii facultative.

Potrivit legislatiei secundare in vigoare, pentru orice modificare a prospectului schemei de pensii facultative, administratorul trebuie sa informeze si sa solicite acordul participantilor la fondul de pensii facultative. Documentul de informare si solicitare a acordului participantilor se publica in cel putin doua cotidiene de circulatie nationala, pe o perioada de cel putin 2 zile consecutive, precum si pe pagina de internet a administratorului.

Nou act normativ elimina obligativitatea publicarii in presa scrisa a documentului prin care administratorul informeaza si solicita acordul participantilor la fondul de pensii facultative, datorita volumului mare de informatii pe care acesta le poate contine. Astfel, documentul se va publica exclusiv pe pagina proprie de internet a administratorului, publicarea acestuia fiind anuntata in cel putin doua cotidiene de circulatie nationala, pe o perioada de cel putin 2 zile consecutive. Doar la solicitarea participantilor, administratorul este obligat sa transmita documentul prin servicii postale sau posta electronica.

Norma de modificare si completare a Normei nr. 16/2010 privind prospectul schemei de pensii facultative elaborata in aplicarea Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative va fi transmisa spre publicare in Monitorul Oficial si va fi disponibila pe site-ul www.csspp.ro, la rubrica Legislatie, la data publicarii ei. 

***

Toate celelalte decizii ale CSSPP adoptate in sedinta din data de 11 aprilie 2012, vor fi publicate si detaliate in Buletinul Lunar al CSSPP din 15 mai a.c.  

Ultimele stiri pe BankNews.ro: