Peste 25.000 de turisti sunt asteptati pe litoral de 1 mai

Data publicarii: 18-04-2012 | Turism

Peste 25.000 de turisti isi vor petrece minivacanta de 1 mai pe litoralul romanesc, indica estimarile agentiilor de turism, a declarat, miercuri, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Corina Martin, la o conferinta de presa.

'Anul trecut am estimat 20.000 de turisti pe litoral de 1 mai si au fost 25.000. In acest an estimam 25.000, iar daca vremea va fi frumoasa, iar prognozele meteorologice indica acest lucru, vor fi si mai multi', a afirmat Corina Martin. 

Potrivit reprezentantului ANAT, in medie, pretul pentru o noapte de cazare pe litoral variaza intre 60 - 70 lei pe noapte, intr-un sejur de 3 - 4 zile, la un hotel sau pensiune de trei stele, cu mic dejun inclus. 

'Majoritatea locurilor de cazare sunt deja ocupate pe litoral. Cei mai multi turisti se vor afla in Mamaia, Neptun sau Eforie Nord. Vama Veche nu intra in calculele noatre, este o zona mai greu de controlat. Acolo se practica turismul in unitati de cazare fara clasificare. Dar si acolo va fi plin de turisti, cu siguranta. Pretul pentru o noapte de cazare pe litoral variaza intre 60 - 70 lei pe noapte, intr-un sejur de 3 - 4 zile, la un hotel sau pensiune de trei stele, cu mic dejun inclus. Daca turistii cumpara numai o noapte sau doua de cazare, preturile sunt mai mari', a mentionat Corina Martin. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: