Petrescu (MDRT): Apele Romane asigura ca plajele vor fi pregatite de 1 mai

Data publicarii: 20-04-2012 | Turism

Administratia Nationala 'Apele Romane' a asigurat Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului ca plajele vor fi amenajate de 1 mai iar celelalte responsabilitati pentru deschiderea sezonului estival in conditii optime apartin patronilor si autoritatilor locale, a declarat, joi, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, la o conferinta de presa.

'Plajele depind de Apele Romane, care ne-a asigurat ca plajele vor fi pregatite la 1 mai, salubritatea depinde de autoritatea locala, hotelurile sunt private, agentiile de turism sunt la randul lor private. MDRT se poate ocupa de promovare. Ceea ce depinde de noi facem si eu zic ca facem bine', a afirmat Cristian Petrescu. 

Acesta a precizat ca in 30 aprilie va avea o intalnire cu hotelierii si cu autoritatile locale de pe litoral. 

'Vorbim tot timpul cu hotelierii, suntem in contact permanent cu asociatiile patronale. Pe de alta parte, Ministerul Turismului nu poate sa asigure ca angajatii se comporta astfel incat turistii sa fie multumiti de servicii. Este o problema de management a fiecarui operator hotelier. Altfel, standardele in turism sunt pe numar de stele, pe tot felul de servicii oferite, iar controalele ministerului se pot adresa doar catre aceste lucruri. MDRT nu poate verifica modul in care se achita serviciile oferite, din pacate nu se poate cuantifica in asa fel incat sa poata interveni pe vreo cale legala', a adaugat Petrescu. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: