MCSI a republicat invitatia de participare privind achizitia de consultanta juridica in vederea privatizarii Postei Romane

Data publicarii: 25-04-2012 | Economie

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale /MCSI/ a publicat, marti, pe site-ul institutiei, invitatia de participare pentru cei interesati in vederea achizitiei de consultanta juridica pentru privatizarea Postei Romane.

In etapa premergatoare a procesului de privatizare al CN Posta Romana SA, se urmareste achizitionarea de servicii de asistenta, consultanta si informare juridica in domeniul privatizarii si orice alte servicii complementare/conexe, necesare realizarii obiectului contractului, prin care sa se asigure asistenta juridica in procesul de selectare, contractare a unui consultant juridic si de tranzactie. 

La finele saptamanii trecute, MCSI a decis anularea achizitiei de servicii de asistenta juridica in vederea definirii pasilor necesari contractarii consultantului de privatizare a Postei Romane, anuntand, totodata, ca procesul ar urma sa fie reluat in perioada urmatoare. 

Motivul anularii achizitiei a fost lipsa tuturor documentelor necesare solicitate in invitatia de participare, in vederea indeplinirii cerintelor minime de calificare. Termenul de depunere a ofertelor de achizitie era prevazut pentru 19 aprilie. 

In acest sens, MCSI a publicat o serie de clarificari la adresa operatorilor economici, printre care se mentioneaza faptul ca ofertantul trebuie sa demonstreze ca a derulat cel putin cinci contracte in domeniul serviciilor de asistenta, consultanta si informare juridica pentru privatizare, in unitati de stat. 

De asemenea, in acelasi document se precizeaza ca pentru indeplinirea acestei cerinte, se accepta inclusiv o confirmare din partea avocatului coordonator privind activitatea desfasurata de avocati in derularea unui contract, dublata si de existenta unor recomandari, emisa de catre beneficiari/clienti. 

Recent, ministrul Comunicatiilor, Razvan Mustea-Serban, a afirmat ca Posta Romana va avea un consultant de privatizare in cel mult o luna, iar procesul de privatizare a institutiei s-ar putea incheia pana la finele acestui an. 

'Atragerea unui investitor minoritar va insemna ca acesta va detine cel mult 20% din actiuni. Deci statul roman va ramane actionar majoritar, ca sa evitam speculatiile. Sfarsitul lunii iunie este un termen realist pentru privatizarea Postei Romane? Eu spun ca nu este. Nu sunt de acord sa privatizam neaparat aceasta companie fara sa parcurgem pasii necesari. Posta Romana va avea un Consiliu de Administratie selectat de un expert independent in trei patru luni. Alegerea consultantului de privatizare este un proces complex. Ne propunem ca, in maximum o luna, sa avem un consultant de privatizare', a spus Mustea-Serban. 

Oficialul MCSI a precizat, totodata, ca finalizarea procesului de privatizare a Postei Romane ar putea sa se incheie pana la finele acestui an sau inceputul lui 2013. 

Acesta a precizat ca, la finele lunii februarie, CNPR avea 34.968 angajati, in timp ce in 2011 pierderile companiei s-au cifrat la 68 milioane lei, din care peste 30 milioane lei au reprezentat provizioane constituite in baza unor litigii aflate pe rol. 

De asemenea, incasarile lunare sunt de 110 milioane lei, din care 67 milioane lei reprezinta cheltuieli salariale, iar o treime comisionul pentru distribuirea pensiilor. 

Posta Romana este detinuta de statul roman prin MCSI, cu 75% din actiuni, si de Fondul Proprietatea (25%). 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: