Actionarii unor mari banci spun stop salariilor indecente ale directorilor

Data publicarii: 25-04-2012 | International

Dupa votul negativ al actionarilor bancii americane Citigroup impotriva remunerarii exagerat de mari a directorului sau, o situatie similara este semnalata la Barclays, in Marea Britanie, al carei director a fost nevoit sa renunte la jumatate din bonus.

Actionarii unor mari banci au decis sa puna capat sistemului superbonusurilor si salariilor exorbitante acordate patronilor lor. Primii care au declansat actiuni de acest gen au fost actionarii bancii americane Citigroup.  55 la suta din actionarii bancii respective, reuniti la 17 aprilie in Adunare Generala, au votat impotriva planului de remunerare a directorului general Vikram Pandit. Demersul a avut loc in virtutea legii reformei financiare din 2010, conform careia societatile cotate au posibilitatea de a se pronunta cu titlu consultativ asupra remunerarii sefilor, scrie Curierul National

Barclays se confrunta cu un protest similar

In incercarea de a preveni o Adunare Generala furtunoasa a actionarilor, in cursul acestei saptamani, banca britanica Barclays a anuntat deja, joia trecuta unele concesii in problema spinoasa a remuneratiilor "exceptionale" (bonusurile) acordate conducatorilor bancii. Patronul Barclays, americanul Bob Diamond, a acceptat, pentru moment, sa renunte la jumatate din bonusul anual de 2,7 milioane de lire sterline (3,3 milioane de euro), jumatate pe care, insa, o va recupera daca banca va atinge unele din obiectivele financiare.

Cititi integral pe Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: