Banca Italo Romena ajuta Fundatia Leonardo Murialdo sa stranga fonduri pentru copii nevoiasi

Data publicarii: 26-04-2012 | Finante-Banci

 Banca Italo Romena sustine campania "Pentru tara ta si romanii tai” desfasurata de catre Fundatia Leonardo Murialdo.

Campania isi propune sa mobilizeze cat mai multe persoane sa directioneze 2% din impozitul anual pe venit catre Fundatia Leonardo Murialdo, a carei misiune este de a oferi sprijin, educatie si formare copiilor si tinerilor nevoiasi, expusi riscurilor sociale si marginalizarii, prin intermediul cursurilor de formare. Persoanele interesate pot regasi Formularele 230 destinate redirectionarii a 2% din impozitul anual pe venit in cele 22 de agentii ale Bancii Italo Romena din cele mai importante orase ale tarii. 

Formularul 230 trebuie completat cu datele personale ale donatorului, codul fiscal al Fundatiei 11813548 si codul IBAN al conturilor Fundatiei RO14BITR BU1ROL013216CC01 (RON) sau RO46BITRBU1EUR013216CC01 (EURO) deschise la Banca, urmand ca apoi sa depuna sau sa trimita respectivul formular la Administratia Financiara din sectorul sau localitatea de domiciliu a donatorului. Directionarea a 2% din impozitul anual pe venit nu implica niciun cost din partea donatorului.

"Banca Italo Romena se implica in mod constant in actiuni de sustinere a persoanelor defavorizate. Activitatea desfasurata de catre Fundatia Leonardo Murialdo merita intreaga noastra atentie, motiv pentru care am ales sa sustinem campania acesteia de strangere de fonduri. Avem convingerea ca misiunea Fundatiei, aceea de a investi in viitor prin ajutorarea si educarea copiilor si tinerilor cu posibilitati financiare reduse, este importanta pentru dezvoltarea viitoare”, declara Letitia Popa, Sef Serviciu Marketing in cadrul Bancii Italo Romena.

"Copiii si tinerii reprezinta viitorul. De aceea ne ocupam de acestia, oferindu-le nu doar atentie profesionala, strict pedagogica, ci si o preocupare fraterna. Ii ajutam pe tineri sa-si pregateasca viitorul, propunandu-le o alternativa la cultura strazii. Suntem convinsi ca alaturi de un partener precum Banca Italo Romena vom reusi sa indeplinim cu succes misiunea noastra”, a declarat De Magistris Marco, Presedinte al Fundatiei Leonardo Murialdo.

Banca Italo Romena

Banca Italo Romena a fost infiintata in anul 1980 si reprezinta un prim exemplu de joint-venture intre Italia si Romania in sectorul bancar. Din anul 2000, face parte din Grupul Veneto Banca, care se afla printre primele 12 institutii financiar-bancare din Italia. 

Din 2001, Banca Italo Romena si-a dezvoltat treptat reteaua teritoriala si portofoliul de clienti. Dintr-o banca orientata, la inceput, catre segmentul corporate, in special catre societatile italiene, aceasta s-a deschis, cu timpul, si catre societatile romanesti si catre segmentul retail.

Sediul central al Bancii Italo Romena se afla in Italia (provincia Treviso), iar in Romania aceasta opereaza prin Sucursala Bucuresti, a carei retea cuprinde 22 de agentii, dintre care 5 se afla in Bucuresti si 17 sunt situate in cele mai importante orase. www.italo-romena.ro

Fundatia Leonardo Murialdo

Infiintata in 1999, Fundatia Leonardo Murialdo este o organizatie non-guvernmanetala creata de Congregatia Iosefinilor Sfantului Leonardo Murialdo, avand drept scop formarea continua a copiilor si tinerilor, mai ales a celor saraci, defavorizati. De aproape 13 ani, in Popesti-Leordeni si de 11 ani la Roman, Fundatia promoveaza si desfasoara activitati de formare, culturale, recreative si sportive, prin care tinerii si familiile acestora beneficiaza de consiliere si asistenta, de un ajutor liber si dezinteresat care urmareste binele superior al persoanei. Astfel, Fundatia opereaza un Centru de zi pentru copii cu 160 de beneficiari pe an, un Centru de Formare Profesionala cu 200 de cursanti anual, un Centru de Tineret (2000 de tineri pe an), un Birou de Asistenta Sociala care sprijina 60 de familii anual, o Biblioteca Publica cu 900 de persoane inscrise si un Centru de Informare si Consiliere cu 300 de persoane asistate anual. www.murialdo.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: