Western Union are acum o retea globala de 500.000 de locatii ale Agentilor

Data publicarii: 26-04-2012 | Finante-Banci

Western Union, unul din liderii globali in serviciile de plati, a anuntat deschiderea locatiei cu numarul 500.000, prin care pune la dispozitia consumatorilor portofoliul extins de servicii financiare oferite de companie. Reteaua acopera peste 200 de tari si teritorii din lume si reprezinta principala prioritate in strategia Western Union de a furniza consumatorilor, persoane fizice sau companii, servicii financiare adaptate - de la transferuri in lichiditati, la carduri sau plati online. 

Locatia Western Union cu numarul 500.000 este situata in New York, iar serviciul este oferit in cadrul unui magazin de cartier detinut de Deepak Patel, din India. El a emigrat in Statele Unite in anul 1986 in cautarea unei vieti mai bune. 

In plus fata de principalul serviciu oferit de companie - transferurile rapide de bani - Western Union este, de asemenea, lider pe segmentul serviciilor non-bancare de plati comerciale interstatale pentru IMM-uri. Piata internationala a platilor comerciale interstatale pentru IMM-uri este estimata la 24 miliarde de dolari. 

 Hikmet Ersek, Presedinte si CEO al Western Union a declarat: "Western Union se schimba rapid. Pe masura ce ne consolidam punctele forte la nivel global -  marca, reteaua de locatii ale Agentilor si expertiza pe segmentul conformitatii, cream o organizatie tot mai dinamica si ne  dezvoltam gama de produse destinate acelor consumatori, persoane fizice sau companii, care sunt viabili economic insa ale caror nevoi nu sunt satisfacute de serviciile din celelalte segmente ale industriei. Viziunea noastra este sa atingem un milion de locatii Western Union, raspandite in fiecare colt al lumii, astfel incat oricine, oricand si de oriunde sa poata trimite bani, sa plateasca facturi, sa cumpere si sa reincarce o cartela preplatita sau sa ridice bani trimisi de pe mobil sau Internet. Credem ca accesul la servicii financiare nu este un lux, ci o necesitate”.

Remiterile contribuie la stabilitatea economica peste tot in lume, reprezentand o sursa importanta de capital pentru multe tari. Western Union este unul din liderii acestei piete de transferuri interstatale1 in valoare de 426 miliarde de dolari anual, realizand peste 226 milioane de tranzactii consumer-to-consumer la nivel global in 2011, transferuri totale de 81 de miliarde de dolari intre consumatori si 425 milioane de plati comerciale.

1Transferuri financiare interstatale de la persoana fizica - la persoana fizica”, actualizare din iulie 2011. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: