Topul proiectelor finalizate dupa cinci ani de luat bani de la UE: training-uri, masuratori pentru adancimea Dunarii si master plan-uri

Data publicarii: 27-04-2012 | Economie

Training-uri de 4 milioane de euro, analize privind adancimea Dunarii, programe de sprijinire a femeilor discriminate sau redactarea unei strategii guvernamentale pentru sustinerea mediului de business - acestea sunt cateva dintre cele mai mari proiecte pe bani europeni finalizate in primii cinci ani de luat bani europeni. 

Datele ca arata ca Transporturile si Mediul, ministerele ce ar trebui sa faca autostrazi, drumuri nationale, sisteme de canalizare sau gropi de gunoi nu au reusit in cinci ani de luat bani europeni sa termine niciun proiect cu impact concret in teren. Transporturile au terminat doua proiecte, unul pentru masurarea adancimii apelor Dunarii, respectiv un altul pentru protectia ecologica in cazul lucrarilor de infrastructura. Similar, la Mediu niciunul din cele mai mari cinci proiecte finalizate nu include o groapa de gunoi sau un sistem de canalizare.

Cititi integral in Ziarul Financiar