Tarifele pe litoralul romanesc de 1 Mai sunt cuprinse intre 45 si peste 200 de lei de persoana

Data publicarii: 27-04-2012 | Turism

Tarifele pe litoralul romanesc in minivacanta 1 Mai pornesc de la 45 de lei pe noapte de persoana intr-un hotel de doua stele si ajung pana la peste 200 de lei intr-un hotel de cinci stele, preturi care sunt de aproape trei ori mai mari decat cele practicate pe litoralul bulgaresc.

Potrivit Asociatiei Litoral Delta Dunarii, turistul plateste 45 de lei pe noapte pentru cazare fara mic dejun la un hotel de doua stele din statiunile Mamaia si Costinesti. 

La unitatile de cazare de trei stele preturile incep de la 50 - 65 de lei de persoana pe noapte in statiunea Eforie, de la 75 de lei la Neptun si de la 80 - 90 de lei de persoana pe noapte in statiunea Mamaia fiind inclus si micul dejun. 

Pentru o noapte la un hotel de patru stele din Mamaia turistul trebuie sa plateasca cel putin 130 de lei. 

La hotelurile de cinci stele preturile pornesc de la 200 de lei pe noapte de persoana. 

Unitatile de cazare de patru si cinci stele au pachete mai complexe in care pe langa cazare si mic dejun sunt oferite servicii suplimentare de tip barbeque, spa, fitness, piscina interioara etc. 

Tarifele practicate de 1 Mai pe litoralul romanesc sunt de aproape trei ori mai mari decat cele de pe litoralul bulgaresc, motivul fiind preturile mari la utilitati si impozite pe care trebuie sa le plateasca hotelierii romani, dupa cum sustin acestia. 

''Tot ceea ce trebuie sa plateasca un hotelier din Bulgaria fata de hotelierul de pe litoralul romanesc este de trei ori mai ieftin. Vorbim de utilitati, de facturile la apa, la gaze, la electricitate, de costurile cu personalul, salarii, taxe, impozite, TVA si cu alimentatia publica. Din calculele pe care le avem la patronate, totul este de trei ori mai ieftin in Bulgaria fata de Romania'', a declarat presedinta Asociatiei Litoral, Corina Martin. 

In minivacanta de 1 Mai pe litoralul romanesc sunt asteptati peste 25.000 de turisti, majoritatea optand pentru statiunea Mamaia, in conditiile in care in aceeasi perioada a anului trecut au fost inregistrati circa 20.000 de turisti. 

Primarul Constantei, Radu Mazare, sustine ca turistii prefera statiunea Mamaia pentru ca aici se pot distra, fiind organizate mai multe evenimente artistice pe plaja si in cluburi. 

''Statiunea Mamaia este plina cu turisti datorita conceptului de distractie pe care il promovam, (...) ca de 1 mai nu este o vreme tocmai placuta pentru plaja si baie, ci de plimbare si distractie'', a afirmat Mazare. 

Edilul Constantei a precizat ca reprezentantii cluburilor si hotelurilor au inceput sa-si ''uneasca fortele'' pentru atragerea turistilor si sa nu mai actioneze separat pentru promovarea ofertelor lor. 

Sursa: AGERPRES