HVB Banca pentru Locuinte a lansat creditul cu dobanda de 4,5% la lei

Data publicarii: 11-10-2006
HVB Banca pentru Locuinte a lansat intr-un cadru festiv noile sale produse Bauspar, produse de economisire-creditare cu randamente foarte atractive la economisire, care prin optimizare pot depasi 15% pe an  si dobanzi de numai 4,5% la creditele acordate in lei, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Noile produse ale HVB Banca pentru Locuinte se incadreaza perfect in evolutiile pozitive pe plan macroeconomic, potentate de apropiata integrare in Uniunea Europeana, marjele de dobanda fiind ingustate considerabil pana la nivelul de 1,4%.

Astfel, produsul Bauspar "Avantaj" ofera o dobanda la credit de 5,9% la lei, corelata cu o dobanda de 4,5% in perioada de economisire in primii doi ani si 3% in urmatorii. Un alt produs al HVB Banca pentru Locuinte, produsul “Constant” ofera o dobanda de numai 4,5% la credit si 2% la economii.

Trebuie mentionat faptul ca statul incurajeaza economisirea prin oferirea anuala a unei prime de stat de 15% din suma depusa in anul respectiv fiecarui cetatean roman care economiseste la HVB Banca pentru Locuinte.

Cele doua noi produse Bauspar ale HVB Banca pentru Locuinte – "Constant" si "Avantaj" - accepta fiecare cate doua variante in functie de nevoile si orientarea clientului, fie catre economisire, fie catre creditare. Mai mult, aceste produse de economisire-creditare permit majorarea sumei contractate in functie de evolutia preturilor de pe piata imobiliara, iar repartizarea anticipata este operabila pentru oricare varianta de produs aleasa.

"Noile produse ale HVB Banca pentru Locuinte marcheaza un moment important in cadrul retail bankingului din Romania, prin randamentele foarte atractive la economisire, care pot atinge 19% pe an si dobanda la credit de numai 4,5%, cea mai mica de pe piata la creditele in lei cu destinatie locativa.
 
Datorita dobanzii foarte reduse la credite si multiplele posibilitati de optimizare, produsele noastre sunt foarte competitive atat ca instrumente de economisire, cat si ca produse de finantare locativa, marjele de dobanda practicate de HVB BpL fiind comparabile cu cele existente in UE" a declarat Petre Tulin, Presedintele HVB Banca pentru Locuinte.

HVB Banca pentru Locuinte este prezenta pe piata romaneasca incepand cu luna septembrie a anului trecut cu un produs de economisire creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ, o oportunitate de economisire avantajoasa cu scopul obtinerii unui credit in conditii deosebit de atractive.

Produsele HVB Banca pentru Locuinte cuprind doua etape. In prima etapa, cea de economisire, clientul economiseste un minim de pana la 40% din suma contractata si beneficiaza de sprijinul financiar al Statului care, prin Legea 541/2002, rasplateste efortul de economisire anual cu o prima de 15% la soldul economisit. De asemenea, banca acorda o dobanda anuala de pana la 4,5%.

In cea de-a doua etapa, cea de creditare, HVB Banca pentru Locuinte ofera posibilitatea obtinerii unui credit avantajos in Lei cu dobanda fixa de pana la 4,5% in functie de produsul ales. Conform legii, creditul poate fi utilizat pentru finantarea activitatilor doar in domeniul locativ.

Produsele HVB Banca pentru Locuinte sunt distribuite prin reteaua proprie de consilieri financiari si prin partenerii bancari, respectiv HVB Tiriac si Creditcoop.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: