Consilierii lui Ungureanu demisioneaza; Andreea Paul: 10% habarnisti intre decidenti erodeaza imaginea guvernarii

Data publicarii: 03-05-2012 | Politica

Consilierii si secretarii de stat din aparatul propriu de lucru al premierului demis Mihai-Razvan Ungureanu pleaca din functii pana cel tarziu luni, cand este asteptat votul de investitura al noului Cabinet Ponta, au declarat, joi, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

In total, Aparatul propriu de lucru al premierului Ungureanu cuprinde zece demnitari: secretarii de stat Cornel Feruta - sef de cabinet, Dan Suciu - purtator de cuvant, Iuliu Pacurariu, precum si consilierii de stat Ion-Mircea Plangu, Catalina Bolma, Marian-Valentin Nidelea, Nicoleta Nolden, Andreea Paul, Gabriel Popescu, Ana-Ioana Rusu. 

Joi, consilierul de stat pe probleme economice Andreea Paul a anuntat ca si-a prezentat deja demisia. 

Ea a scris pe blogul sau ca in urma experientei sale la Guvern a invatat, printre altele, "regula 90% profesionisti si 10% habarnisti in randul decidentilor publici erodeaza masiv imaginea actului guvernamental". 

"Atentia publica este catalizata de cei din urma. Important este ca, la greu, tot profesionistii au contat, ei au gasit solutiile si calea cea dreapta", a mai aratat ea. 

Cadru universitar la Academia de Studii Economice Bucuresti si membra a PDL, Andreea Paul a precizat ca se va ocupa de cariera sa academica. 

"Acum, democratic, este momentul sa-mi vad de drumul meu personal academic. Drumul meu politic a fost si este legat de PDL. Am fost in focul unor evenimente cruciale, din care am avut enorm de invatat din punct de vedere profesional si care mi-au maturizat viziunea politica", a mai afirmat Andreea Paul. 

Referitor la PDL, ea apreciaza ca "opozitia ce va veni pentru PDL inseamna, cu certitudine, restructurare, indiferent de forma pe care o va lua aceasta". 

Contactat de AGERPRES, secretarul general al Guvernului, Dezsi Attila, a declarat ca este normal ca odata cu premierul sa plece din functii si consilierii sai. 

"Consilierii pleaca din functii odata cu demnitarul, e normal", a spus Deszi Attila. 

El a precizat ca, in calitate de secretar general, nu-si da inca demisia, pana la venirea noului Guvern, din motive administrative. 

De asemenea, contactata joi de AGERPRES, Ioana Muntean, secretarul de stat coordonator al Departamentului de comunicare al Guvernului, a declarat ca si-a prezentat la randul ei demisia. Ea activa in cadrul Secretariatului General al Guvernului. 

Miercuri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a precizat ca va mai ramane in functie pana vineri la miezul noptii, cand va intra in vigoare demisia sa. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: