INS: Crestere cu aproape 20% a inmatricularilor noi de vehicule rutiere pentru pasageri, in primul trimestru

Data publicarii: 04-05-2012 | Auto

Inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au inregistrat, in primul trimestru din 2012, o crestere cu 19,7% fata de trimestrul I 2011, iar inmatricularile noi de vehicule pentru transportul marfurilor au crescut cu 38%, potrivit datelor anuntate, vineri, de Institutul National de Statistica.

Astfel, la categoria autoturisme s-a inregistrat o crestere cu 20,3%, in perioada mentionata, iar la autobuze si microbuze cu 11,3%, in timp ce la mopede si motociclete a fost o scadere cu 7,1%, comparativ cu trimestrul I 2011. 

In ceea ce priveste inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor, cea mai semnificativa valoare a cresterii s-a inregistrat la categoria autocamioane, cu 54,4%. 

Potrivit INS, fata de trimestrul IV 2011, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scazut cu 8,2% in trimestrul I 2012, iar inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au scazut cu 10,3%. 

Date statistice au fost furnizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si au vizat vehicule noi fabricate in tara sau in alte tari si vehicule de ocazie importate. INS precizeaza ca vehiculele vandute in leasing inmatriculate sunt inregistrate ca inmatriculari noi, iar datele statistice nu cuprind reinmatricularile datorate schimbarii proprietarului prin vanzarea vehiculului.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: