Adrian Vasilescu: La BNR discutiile cu reprezentantii FMI sunt calme si extrem de tehnice

Data publicarii: 07-05-2012 | Finante-Banci

Reprezentantii misiunii Fondului Monetar International au discutat vineri dupa-amiaza cu delegatia Bancii Nationale a Romaniei, condusa de guvernatorul Mugur Isarescu, pe marginea Scrisorii de Intentie, discutiile fiind calme si extrem de tehnice, potrivit afirmatiilor lui Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

'Pe ordinea de zi nu sunt probleme politice si nici probleme spinoase. Se discuta cu textul Scrisorii de intentie pe masa, scrisoare de intentie cu care probabil misiunea FMI va pleca si pe care o va preda board-ului. Se discuta probleme de politica monetara si probleme de stabilitate financiara. Aceste probleme sunt in responsabilitatea Bancii Nationale, prerogative ale BNR si pot sa va asigur ca discutia cu FMI este calma si nu sunt niciun fel de temeri ca lucrurile nu vor merge bine. Este o discutie extrem de tehnica si nu exista niciun fel de neintelegere. Nu sunt schimbari in politica monetara', a explicat Adrian Vasilescu. 

Acesta a subliniat ca, la negocieri, se face si textul unei scrisori catre directorul general al FMI, Christine Lagarde, care va insoti Scrisoarea de Intentie, document oficial ce va fi predat boardului FMI.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: