Victor Ponta: Florin Georgescu a negociat o majorare a deficitului bugetar de 0, 35% din PIB

Data publicarii: 07-05-2012 | Economie

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat luni, dupa intalnirea pe care a avut-o la Palatul Parlamentului cu delegatia FMI, ca acordul de principiu este finalizat, iar ministrul propus al Finantelor Florin Georgescu a negociat o majorare a deficitului bugetar de 0,35% din PIB pentru proiecte pe care le preconizeaza noul Guvern.

Cabinetul Ponta s-a angajat sa aprobe scrisoarea de intentie cu FMI in prima sedinta dupa investirea Guvernului. 

"Am avut dimineata o discutie, sa zicem, finala. Dupa cum stiti, acordul de principiu este finalizat, ramane acum un singur lucru, ca Parlamentul, si imi doresc si sper acest lucru sa acorde votul de incredere Guvernului, pentru ca maine sa putem sa aprobam in prima sedinta de Guvern scrisoarea de intentie, iar delegatia FMI si a CE sa plece spre Washington si Bruxelles cu acest mesaj foarte clar de stabilitate si seriozitate", a afirmat Ponta. 

Intrebat daca a fost prevazut in discutiile cu FMI care va fi deficitul bugetar, Ponta a raspuns ca "s-a negociat de catre domnul Florin Georgescu o extensie de 0, 35% din PIB, absolut suficienta pentru a acoperi proiectele pe care noi le-am considerat a fi esentiale". 

Pe de alta parte, intrebat cand isi vor recupera bugetarii restul banilor, dupa ce o prima transa ar putea fi acordata in luna iunie, premierul desemnat Victor Ponta a spus ca, in functie de rezultate, acest lucru s-ar putea face, cu acordul Ministerului Finantelor, fie in luna octombrie, fie in luna noiembrie. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: