Victor Ponta cere Parlamentului votul de incredere pentru noul guvern. Vezi ministrii care au primit avizul comisiilor

Data publicarii: 07-05-2012 | Politica

Toti ministrii au fost avizati de catre comisiile de specialitate din Parlamentul Romaniei. 

Cabinetul Ponta cere astazi, la ora 16, votul de incredere al Parlamentului, dupa ce ministrii propusi au fost audiati in comisii. Premierul desemnat mizeaza pe o majoritate confortabila, in conditiile in care USL a incheiat un protocol cu UNPR, si se bazeaza si pe grupul minoritatilor.

Eduard Hellvig a fost avizat favorabil de comisiile de specialitate pentru ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Florin Georgescu, dupa audieri record de mai bine de doua ore si jumatate, a primit avizul favorabil din partea comisiilor de specialitate pentru functia de ministru al Finantelor.

Corneliu Dobritoiu, propus pentru conducerea ministerului Apararii Nationale, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate.

Dan Nica a primit avizul favorabil al comisiilor de specialitate pentru a conduce ministerul Comunicatiilor.

Liviu Pop, Rovana Plumb si Lucian Isar au primit si ei avizul favorabil al comisiilor de specialitate pentru ministerele la care au fost propusi.

 In comisia in care era audiata Mariana Campeanu, propusa pentru ministerul Muncii, a avut loc o mica divergenta intre participantii care veneau din partea PDL si ceilalti membri. Cu toate astea, Mariana Campeanu a primit aviz favorabil, cu un plus de 34 de voturi.

 Mircea Dusa a fost avizat favorabil de comisiile de specialitate pentru functia de ministru al Relatiei cu Parlamentul 

Ovidiu Silaghi a primit avizul favorabil al comisiilor pentru functia de ministru al Transporturilor.

 Leonard Orban a primit avizul favorabil al tuturor membrilor din comisiile de specialitate, pentru functia de ministru al Afacerilor Europene.

 Mircea Diaconu a primit voturile tuturor membrilor din comisiile de specialitate pentru a ocupa functia de ministru al Culturii.

 Titus Corlatean a fost avizat favorabil de comisiile de specialitate din Parlament pentru functia de ministru al Justitiei. "Ca om politic, intr-o deplina libertate de exprimare, am folosit o formula inadecvata cu privire la procurorul care a instrumentat un dosar penal cunoscut al unui lider politic cunoscut", a spus Corlatean cu ocazia audierii sale in comisiile juridice reunite ale Parlamentului. 

Integral in Antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: