Lucian Duta a demisionat de la conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, institutie care gestioneaza peste 4 mld. euro

Data publicarii: 08-05-2012 | Actualitate

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta, si-a dat demisia de la conducerea institutiei. Este, de altfel, primul secretar de stat din guvernul  Ungureanu, care isi predA mandatul.  La plecare, Duta a tinut sa spuna ca fraudele din sistemul sanitar vor disparea numai in clipa in care cardul national de sanatate va deveni functional.

Dupa 2 ani si 4 luni de mandat la Casa Nationala de Sanatate, Lucian Duta lasa in urma proiecte importante care nu au fost puse in aplicare. Dosarul electronic, prescriptia electronica si mai ales cardul national de sanatate, instrumente care ar trebui in mod normal sa opreasca frauda si risipa din sistemul sanitar. 

"Avem o sansa extraordinara ca incepand din septembrie fraudele prin functionarea cardului sa inceapa sa scada, iar peste sapte luni sa controlam sistemul", a spus Duta. Din 2013 fiecare vizita la medic si fiecare tratament prescris ar trebui sa se regaseasca in sistemul informatic. Daca se vor respecta termenele, primii romani ar urma sa intre in posesia cardulului incepand din luna august a acestui an.

Integral pe www.InCont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: